• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki Beyşehir Gölü'nde kaçak su ürünleri avcılığına ceza işlem uygulandı!

Konya'daki Beyşehir Gölü'nde kaçak su ürünleri avcılığına ceza işlem uygulandı!

Konya Beyşehir'de, Beyşehir Gölü'nde süren su ürünleri avlanma yasağına rağmen, yasaklara uymayarak kaçak olarak balık ve sülük avcılığı ile satışını yapanlar hakkında cezai işlem uygulandı.

Beyşehir Gölü’nde üreme dönemi olması dolayısıyla 15 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlanan tatlı su balığı avı yasağı devam ediyor.

Yasak dönemde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kaçak avcılığın önüne geçilmesine yönelik denetimleri yoğunlaştı.

Su ürünleri kontrol görevlilerinin yürüttüğü denetimlere Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı unsurları da destek verdi.

Beyşehir Gölü’nü koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları kontrol edildi.

Ekiplerce yürütülen çalışmalar sırasında göl içerisine kaçak balık avlamak amacıyla serildiği tespit edilen çok sayıda balıkçı ağı ele geçirildi.

Ağlar toplanarak kıyıya çıkarılırken, avda kullanılan filika, ağ ve diğer av malzemelerine el konuldu.

Yasak dönemde balık ve sülük avcılığının yanı sıra satışını yaptığı tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatılarak cezai müeyyide uygulandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen denetim faaliyetlerine yönelik yapılan açıklamada, 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan av yasağı süresince denetim ve kontrollerin haftanın 7 günü karadan, havadan ve teknelerle göl içerisinden aralıksız olarak devam edeceği vurgulanarak, “Doğal kaynaklarımız sonsuz değildir. Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmalarını istirham ediyoruz” denildi.

Bakmadan Geçme