• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki belediye önünde gözyaşları içinde protesto: 'Yapmayın bu zulmü'

Konya'daki belediye önünde gözyaşları içinde protesto: 'Yapmayın bu zulmü'

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, Yenibahçe Meram Gödene'deki kaçak yapıları hakkında yıkım kararı aldı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte gidecek bir yerlerinin olmadığını belirten 200'e yakın vatandaş, gözyaşları içinde kararı protesto etti. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki belediye önünde gözyaşları içinde protesto: 'Yapmayın bu zulmü'

Konya’nın Meram Belediyesi, Yenibahçe Meram Gödene'de bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı aldı. Karar sonrası;  gidecek yerlerinin olmadığını söyleyen 200’e yakın vatandaş, belediye önüne gelerek göz yaşları içinde slogan attı.

Belediye başkanıyla görüşmek için belediyeye yürüyen kalabalık gruba polis ekipleri müdahale etti. Uzun süre slogan atan vatandaşlar, belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Bazı belediye personelleri ise, yapı sahiplerinin eylemini camlarda seyretti. 

“CANIMIZI DA ALACAK”

Yıkım kararına tepki gösteren bir vatandaş, ‘böyle giderse canımızı da alacaklar’ dedi. Vatandaşın söylemleri şu şekilde: “300 metre arsa aldım. 55 senedir altı başlı nüfus uğraşırım.

6 baş nüfus 55 senedir uğraşırım üç çocuğuma 3 katlı bir ev yaptım. Belediye bunu yıkıyor. Bir de yıkım parası alıyor. 20.000 lira da yıkım parası alıyor. Yetmedi 300 metre arsanın yarısını alıyor. 18 19 20'de gelecekse canımızı da alacak. Başka çaremiz kalmadı.”

“YAZIKLAR OLSUN ONLARA”

Evlerin yakılması kararına tepki gösteren yaşlı bir teyze, ‘yazıklar olsun’ diyerek; “Evimize göz dikmesinler. Vaktinde tarlaları böldürmeselerdi. Vaktinde emek verdik, şimdi de yıkmaya çalışıyorlar.

Bu bizim hakkımız ve hakkımıza göz dikmesinler. Olmaz, oradaki hobi bahçelerini yıksınlar, sonra bize gelsinler. Orada kan emeği var, o emeğe niye göz dikiyorlar.

Hastalarımla orada ne emekler çektim. Yazıklar olsun, gözlerine ve dizlerine dursun. Bu milletin oyunu aldılar, onlarla uğraşıyorlar. Kim olursa olsun yazıklar olsun onlara.” sitemde bulundu. 


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme