Konya'da 'Yayıncılık Yaz Okulu' Başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin desteğiyle Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından organize edilen 'Yayıncılık Yaz Okulu', 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü (bugün) SİA'da başladı. Program, 1 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin desteğiyle Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından organize edilen “Yayıncılık Yaz Okulu”, 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü (bugün) SİA’da başladı. Program, 1 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek.

Eğitim programının ilk gününde, sabah saat 09.00’da kayıt ve açılış programı ile başlayan etkinlik, öğleden sonra “Bilimsel Yayıncılıkta Temel Kavramlar ve İlkeler” konulu sunum ile devam edecek. Sunumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci gerçekleştirecek.

Günün diğer önemli etkinliği ise, Prof. Dr. Cem Uzun’un liderliğinde gerçekleştirilecek “Akademik Dergilerde Editörlük ve Editöryal Süreç” başlıklı oturum olacak. Prof. Dr. Uzun, aynı zamanda EASE - European Association of Science Editors (Avrupa Bilim Editörleri Birliği) üyesi olarak katılım sağlayacak.

Günün son etkinliği olarak, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci’nin moderatörlüğünde “Kamu Yayıncılığı” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelin, yoğun katılımla gerçekleşmesi ve katılımcılar arasında verimli tartışmalara sahne olması bekleniyor.

Yayıncılık Yaz Okulu, hafta boyunca sürecek çeşitli eğitimlerle katılımcılarına geniş bir bilgi yelpazesi sunmaya devam edecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme