Konya' da son 2 ayda 540 aranan kişi yakalandı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, son iki ayda güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 540 aranan kişinin yakalandığını, asayişin ve kamu güvenliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, son iki ayda kentte aranan 540 kişinin güvenlik güçleri tarafından yakalandığını açıkladı. İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ile birlikte Konya Polisevi' nde basın toplantısı düzenleyen Özkan, asayiş, toplum güveniği ve kamu sağlığının korunması için koordineli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Özkan, bu süreçte gerçekleştirilen gıda denetimleri, tütün, silah ve göçmen kaçakçılığı ile terörle mücadele operasyonlarını anlattı. Kentteki trafik kazalarıyla ilgili bilgi veren Özkan, sadece jandarma sorumluluk bölgesinde son iki ayda 195 kazanın meydana geldiğii ve kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 278 kişinin ise çeşitli şekillerde etkilendiğini kaydetti. Özkan, aynı dönemde polis bölgesinde ise 5 kasten öldürme olayının yaşadığını ve bu olaylarla ilgili 17 kişinin tutuklandığını aktardı.

Konya' da son 2 ayda 540 aranan kişi yakalandı

Mala zarar verme, kamu güvenliğinin tehkileye sokulması ce kasten yaralama gibi suçlarla ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirten Özkan, bu kapsamda 7 kişinin yakalandığını ve 4 kişinin tutuklandığını bildirdi. Ayrıca, son 1,5 ayda oto hırsızlığı nedeniyle 27 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Silah kaçakçılığı konusunda son 1,5 ayda 48 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 4 ' ünün tutuklandığını söyleyen Özkan, siber suçlarla mücadele kapsamında ise gençlerin güvenlğini tehlikeye sokan 428 olayın tespit edildiğini, 148 şüphelinin belirlendiğni ve bu olaylardan 255' inin aydınlatığını ifade etti.

Özkan, 9 Temmuz 2024 tarihinde yapılan bir dolandırıcılık operayonu kapsamında 8 kişinin tutuklandığını ve bu olayda 7 bilinmeyen vakanın aydınlatıldığını belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelede önemli adımlar attıklarını vurgulayan Özkan, sadece son 1,5 ayda 915 olaya müdahale edildiğini ve 124 kişinin tutuklandığını açıkladı. Özkan, suçların aydınlatılması oranının yüzdde 91 olduğunu ve gasp suçlarının tamamının çözüldüğünü belirtti.

Özkan,kentte son iki ayda terör suçlarıyla ilgili 12 operasyon yapıldığını, bu operasyonlarda 35 kişinin gözaltına alındığını, 9 kişinin tutuklandığını ve 20 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Ayrıca, düzensiz göçle mücadele kapsamında 18 operayon düzenlendiğini, 20 organizatörün yakalandığını ve bunlardan 7'sinin tutuklandığını açıkladı. Kayıt dışı göçmenlerin tespiti için yapılan sorgulamalarda 128 kayıt dışı göçmenin belirlendiğini ekledi.

Vali Özkan, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak,

" Huzur şehri Konya için, yeni nesillerin suçlardan korunması ve kamu güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Bakmadan Geçme