• Haberler
  • Konya
  • Konya' da Sıcaklıklar Pazartesi Gününden İtibaren Artacak

Konya' da Sıcaklıklar Pazartesi Gününden İtibaren Artacak

Konya dahil olmak üzere Türkiye'nin bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren artması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya dahil olmak üzere Türkiye'nin bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarında önemli bir artış bekleniyor. Mevcut sıcaklıkların gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağı ve özellikle 11.00- 16.00 saatleri arasında etkili olacağı belirtildi.

Konya' da Sıcaklıklar Pazartesi Gününden İtibaren Artacak

Uzmanlar, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşları sıcak havalara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Açık alanlarda geçirilen zamanın sınırlandırılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilirken, güneşin en etkili olduğu öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

KONYA' DA SICAKLIK 36 DERECEYİ BULACAK

Konya' da sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren hızla yükselmesi beklenyor. Önümüzdeki hafta boyunca şehirde en yüksek sıcaklıkların 36 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, bu yüsek sıcaklıkların vatandaşlar üzerinde sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bakmadan Geçme