Konya'da otomobil hırsızlığı!

Konya'nın Kulu ilçesinde park halinde olan kapısı açık unutulan otomobilin çalındı. Çalınma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü akşam saatlerinde Yeni Mahalle Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İhlas Haber Ajansı’ndan edinilen bilgiye göre, otomobilin sahibi S.Ş.A. evinin önüne park ettiği otomobili anahtarıyla birlikte açık unuttu. 

Caddeden geçerken bir otomobilin kapısını kontrol eden ve açık olduğunu fark eden 17 yaşlarındaki T.K., direksiyona geçerek aracı çalıştırıp uzaklaştı. Otomobilinin çalındığını fark eden S.Ş.A. durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Otomobilin çalınma anı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Polis ekipleri, yapılan araştırmalar sonucunda otomobilin Ankara'da olduğunu tespit etti. Çalıntı otomobil, aynı gün içerisinde şüpheli ile birlikte yakalandı. Ankara'da yakalanan T.K., işlemler için Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin önce aracın sağ arka kapısını kontrol ettiği, kapının açıldığını fark edince kapatarak sol tarafa geçip sürücü kapısını açarak araca bindiği görülüyor. Kısa bir süre araç içerisinde bekleyen şüpheli, daha sonra aracı çalıştırıp olay yerinden ayrılıyor.

Bakmadan Geçme