• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Kudüs Bilinci İçin 'Kudüs Okulu' Düzenlendi

Konya'da Kudüs Bilinci İçin 'Kudüs Okulu' Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu, gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla Konyalı çocuklara Filistin bilinci kazandırmak amacıyla 'Kudüs Okulu' isimli bir eğitim programı düzenledi. 5 gün süren bu özel programa, 8-13 yaş aralığındaki 25 kız çocuğu katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu, gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla Konyalı çocuklara Filistin bilinci kazandırmak amacıyla "Kudüs Okulu" isimli bir eğitim programı düzenledi. 5 gün süren bu özel programa, 8-13 yaş aralığındaki 25 kız çocuğu katıldı.

Program boyunca, "Filistin neresidir?", "Kudüs Müslümanlar için neden önemlidir?" ve "Filistin’in sembolleri ve boykot nedir?" gibi temel konular, gönüllü eğitmenler tarafından çocuklara aktarıldı. Eğitici derslerin yanı sıra, çocuklar Filistin temalı sanatsal atölye çalışmalarına katılarak yaratıcı yeteneklerini geliştirdi. Resim atölyesi, uçurtma yapımı ve karpuz desenli yelpaze tasarımı gibi etkinliklerle Filistin’in sembollerini tanıyan çocuklar, programın sonunda düzenlenen piknikte eğitici oyunlarla öğrendiklerini pekiştirdiler.

Programın sonunda, Figen Yaman Coşar ve Meryem Uçar'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Anneler ve Çocuklar için Kudüs" konulu söyleşi, veliler ve çocuklar için bilgilendirici oldu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar, mezuniyet belgeleri ve hediyeleriyle birlikte "Kudüs Okulu"ndan unutulmaz anılarla ayrıldılar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme