• Haberler
  • Konya
  • Konya'da İŞKUR'un Engelli Hizmetleri Tanıtıldı!

Konya'da İŞKUR'un Engelli Hizmetleri Tanıtıldı!

Konya'da İŞKUR 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası'nda, engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığın oluşturulması için Engelli Hizmetlerini Tanıttı.

Konya'da İŞKUR'un Engelli Hizmetleri Tanıtıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası, engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığın artırılması amacıyla anılan, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği önemli bir haftadır. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı açıklamada;

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal ve ekonomik hayata uyumlarını artırıp yaşamlarını kolaylaştırmak için kamu ve özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının hatta her bir vatandaşımızın iş birliği yapması ortak hedefe doğru birlikte hareket etmesi şarttır. Bugün engellileri temsil eden dernekler ve sivil toplum kuruluşları ve engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılması üretilecek hizmetin kalitesini artıracaktır. 

İŞKUR olarak engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına girişlerine destek olabilmek amacıyla danışmanlık ve istihdam hizmetleri sunulmaktadır. Senede iki defa engelli hibe projeleri ile kendi işyerlerini kurmak isteyenlere destek olunmaktadır. İl Müdürlüğümüzde düzenlediğimiz iş görüşmeleri ile engelli vatandaşlarımızı ve işyeri temsilcilerini buluşturarak işe girişlere kolaylık sağlamaktadır. Engelli iş koçlarımız ve meslek danışmanlarımız engelli öğrencilerin okullarına düzenledikleri programlarla meslek seçimine katkı sunmaktadır. Çünkü insanların kendilerini tanıyarak seçecekleri meslekleri yaptıkları işi severek yapmalarını ve bu itibarla işlerinde kalıcı olmalarını sağlamaktadır.

Her geçen gün her alanda gelişimine devam eden ülkemizde, toplumsal hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın hayatına dokunan birçok uygulama ve fiziksel iyileştirme ile ulaşım ve erişim imkanları artmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz 2020 yılında erişilebilirlik belgesi almıştır. Engelli vatandaşlarımızın İl Müdürlüğümüzün her katına ulaşımı, kişisel ihtiyaçlarına gidermelerine yönelik iyileştirmelerle hizmet talepleri karşılaşılmaktadır.

Malumlarınız olduğu üzere her insanın toplum hayatına eşit derecede katılma hakkına sahip olması temel hedeftir. Özellikle özel insanların temel günlük yaşam aktiviteleri dahil birçok alanda beklentilerinin olduğu görülmektedir. Eğitim hayatı, meslek seçimi, çalışma hayatı, sosyal yaşam ve sportif alanlara katılım gibi birçok alanda sunulan imkanlar çevresel destekler bu insanların aktif, bağımsız ve üretken olmasına katkı sunmaktadır. 

Bu itibarla, bugün burada gerçekleştirilen programla yarına yön verecek engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatına katkı sunacak siz kıymetli özel öğrenim öğretmen adaylarının çalışma hayatına yönelik olarak İŞKUR’un danışmanlık ve istihdam hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak olmasını önemsiyoruz. İŞKUR olarak özel politika gerektiren gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımızın bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerle farkındalık oluşturulması istihdama dahil olma çabasının bir tezahürü olarak görülmektedir.” Dedi. 

Program Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerine İŞKUR’un Faaliyetleri, Engelli Hizmetleri, Danışmanlık ve İstihdam Faaliyetleri konulu sunumla sona erdi.

Bakmadan Geçme