• Haberler
  • Konya
  • Konya'da havalar soğudu, balık tüketimi arttı!

Konya'da havalar soğudu, balık tüketimi arttı!

Konya'da havalar soğudu, balık tüketimi arttı. Peki fiyatlar nasıl, vatandaşlar ne sıklıkla balık tüketiyor, taze balık nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'da havalar soğudu, balık tüketimi arttı!

Havaların soğumasıyla birlike mevsimsel hastalıklar yaygınlaşırken, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yolları da gündemde. 

Uzmanlar, özellikle kış aylarında taze balık tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çekerken, Konya'da balık pazarlarına ilgi artmış durumda. Vatandaşlar, hem balık tüketiminin faydasını hem de fiyatları dile getiriyor.

VATANDAŞ BALIĞA RAĞBET EDİYOR

Konyalı vatandaşlar "balık çok faydalı, özellikle bu mevsimde tüketmeye çalışıyoruz ama fiyatlar biraz yüksek" diyerek, sık sık balık tüketmeye çalıştıklarını fakat fiyatların biraz pahalı olduğundan yakındı.

Konya Balıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise, balık tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çekerek," Balık, omega-3 ve vücut için gerekli birçok vitamin açısından zengin. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tazde balık tüketmek şart" dedi.

Balıkçılar ayrıca, taze balığın nasıl anlaşılacağı konusunda vatandaşlara bazı ipuçları verdi: "Taze balığın gözleri parlak ve pulları canlı olmalı, Hafif bir deniz kokusu olmalı ve bastırdığınızda eski haline dönüyorsa, tazeliğini koruduğunu anlayabilirsiniz."

Bakmadan Geçme