- Haberler
- Eğitim
- Konya'da bu üniversitenin Edebiyat Fakültesine kazandırılan birimlerin açılışı yapıldı
Konya'da bu üniversitenin Edebiyat Fakültesine kazandırılan birimlerin açılışı yapıldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesine kazandırılan Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz Kütüphanesi, Okuma Salonu ve Konferans Salonu ile Psikoloji Laboratuvarının açılışı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Hüseyin Yavuz, Diyarbakır Hazro Dadaşlar Köyü İlköğretim Okulunda 15 günlük öğretmen iken 3 öğretmen arkadaşı ve köy imamı ile birlikte kaçırılarak 22 Ekim 1993 tarihinde şehit edildi. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesindeki kütüphane, okuma salonu ve konferans salonuna şehit öğretmenin ismi verildi.
Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz’un annesi Memnune Yavuz, kardeşi Mehmet Yavuz ve yeğeni Hüseyin Yavuz, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Onların sayesinde vatanımız bu noktalara ulaşıyor. Selçuk Üniversitesi bizim ailemiz. Öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli. Çok iyi, kaliteli bir okulda eğitim alıyorsunuz. Sosyal medya algılarıyla yönetilen toplumlar haline dönmemeniz gerekiyor. Sizin bir hedefiniz var. Memleketimizi hiçbir bahane üretmeden iyi noktalara taşıyacaksınız. Bugün Türkiye’yi yöneten, dünyada yönetici olan binlerce mezunumuz var. Bu kültür ve kimlik size başarı getirecek. Umutsuzluğa kapılmadan hedefiniz doğrultusunda hızlı bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor” dedi.
Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz’un ailesi ve öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Aksoy, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Selçuk Üniversitesindeki bütün birimlerimizi eşit bir şekilde kalkındırdık. Akademisyenlerimizin özlük haklarıyla ilgili sorunları çözdük. Sorunlara kulak tıkamadık. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için adımlar attık. Beklentimiz, vatan ve millet düşüncesiyle gecesini gündüzüne katan akademisyen ve gençler yetiştirmek. Bunun için mücadele eden akademisyen ve nesiller bizim için kıymetli. Kurumsal bir kültür ve kimliğe sahip olan Selçuk Üniversitesi, bölgede parlayan bir yıldız haline geldi" diye konuştu.
Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz’un ismini taşıyan 40 kişilik kütüphanede kayıtlı 10 bin 520 kitap bulunuyor. Okuma Salonu 70, konferans salonu da 60 kişilik. Psikoloji Laboratuvarında ise klinik, gözlem ve görüşme dersleri yapılabilecek. Klinik derslerinde hocalar danışanla görüşme yaparken öğrencilere de izleme imkanı tanınıyor. Teknoloji tabanlı deneyler yapılabilecek ve bireylerin dikkat ve ilgileri tespit edilebilecek.