• Haberler
  • Konya
  • Konya çiftçisinin başına gelmiş en büyük felaket!

Konya çiftçisinin başına gelmiş en büyük felaket!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Arslan Üstündağ, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Arslan Üstündağ, ziyaretinde seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Arslan Üstündağ, Yönetim kurulu içerisinde uyuşmazlık yaşandığı için seçime gidilmesi gerektiğine vurgu yaparak, seçim daha gündemde yokken adaylığını açıkladığını ve Konya çiftçisinin başına gelmiş en büyük felaketin Recep Konuk olduğunu söyledi.

Liyakat ve disipinin ön planda tutulacağına değinen Üstündağ, "Adil,şeffaf, hoşgörülü ve hesap verebilir yönetim analayışı olacak. Kotalar arttırılacak,kotası olmayana kota verilecek. Küspeden fabrika değil, üretici para kazanacak. Ödemeler zamanında ya da erken yapılacak.Kapasitesi yetersiz lidaşların kapasitesi arttırılarak gerekirse yenisi yapılacak. Çiftçinin ürünü tüccarın vicdanına bırakılmayacak, alın teri heba edilmeyecek. Eş,dost,akraba,personel politikasına son vereceğiz.Yüksek kaliteli organomineral gübre fabrikası yapılacak.Taşeron ve mevsimlik personel sistemine son verilerek,tüm personel 12 ay çalışacak.Çalışanların sendikal faaliyetlerine kimse karışamayacak.Konya şeker yeni yerine taşınacak.Kampanya döneminde tüm alım merkezlerinde 24 saat çay ve çorba ikram edilecek.Kooperatif satışlarında vade farkı minimum düzeyde olacak.Bağımsız polar ve fire denetim kuruluşu oluşturulacak,kuyruk firesi kalkacak.Kapılar kalkacak ve üretici rahatlayacak." ifadelerini kullandı.

Konya çiftçisinin başına gelmiş en büyük felaket!

Tarladan Kantara 

Üstündağ, "Nakliyecilerle anlaşma yapılarak, nakliye bedelleri ödenecek ve çiftçiler için fabrika dışı alım merkezinden daha az alımla tarladan kantara uygulaması yapılacak."dedi.

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme