• Haberler
  • Spor
  • Konya Büyükşehir gençleri spora teşvik ediyor

Konya Büyükşehir gençleri spora teşvik ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez dışındaki 9 ilçede düzenlendiği spor şenlikleriyle spora olan ilgiyi arttırmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek ve genç kuşaklara sporu sevdirmek amacıyla başlatılan etkinliklere görülen ilgiden bahsetti.

Başkan Altay, "28 ilçede düzenlediğimiz Yaz Spor Okulları ile 8 bin öğrenciye 26 farklı branşta eğitim veriyoruz. İlçe Spor Şenliklerimiz de bu ilginin artmasına büyük katkı sağlıyor"dedi. 

Altay, şenlikler sayesinde çocukların hem spor yaparak hem de sosyal becerilerini geliştirerek tatilin son günlerinin tadını çıkardığını belirtti.

Konya Büyükşehir gençleri spora teşvik ediyor

Kulu, Beyşehir ve Cihanbeyli'de yapılan her ilçede iki gün süren spor şenlikleri, 31 Ağustos'a kadar Ereğli, Ilgın, Karapınar, Seydişehir, Çumra ve Akşehir'de de devam edecek. Etkinliklerde çeşitli spor yarışmaları, ahşap oyunlar, şişme oyunlar, yğz boyama ve tşört boyama gibi aktiviteler yer alırken, çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de sürpriz hediyeler kazanma fırsatı buluyor.

Bakmadan Geçme