• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Başşehri Oluşunun 927. Yılını Kutlayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Başşehri Oluşunun 927. Yılını Kutlayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Türkiye Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 927. yılına özel olarak Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenliyor. 28 Haziran Cuma günü Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi'nde yapılacak programa tüm Konyalıları davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Anadolu'yu bizlere yurt bırakan kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, şehrimizin Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 927. yıl dönümünü kutluyorum' dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Başşehri Oluşunun 927. Yılını Kutlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Türkiye Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 927. yılına özel olarak Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenliyor. 28 Haziran Cuma günü Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde yapılacak programa tüm Konyalıları davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Anadolu’yu bizlere yurt bırakan kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, şehrimizin Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 927. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Başkan Altay, tarihimizin köklü izlerini yaşatmanın ve sonraki nesillere aktarmanın en önemli sorumluluklarından biri olduğunu ifade etti. Konya’nın coğrafi konumu, kültürel zenginliği ve stratejik önemi ile her zaman önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Altay, "Konya’mızın, Türkiye Selçuklu Devleti'nin dârülmülkü olması, şehrimizin tarih sahnesindeki yerini belirlemiştir. Konya; bilim, sanat, edebiyat ve mimari alanlarda önemli bir merkez haline gelmiştir. Biz de geçmişimizin bu değerli mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak adına Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlama ve anma programı düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Program Detayları

28 Haziran Cuma günü Alaaddin Camii’nde Cuma namazında hatim duası yapılarak Konya’daki camilerde Selçuklu Sultanları başta olmak üzere bu toprakları vatan kılan tüm şehitler ve gaziler Cuma hutbesinde yad edilecek. Cuma namazı sonrası ise temsili nöbet değişimi yapılacak.

Anma programı ise aynı gün saat 20.30’da Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde gerçekleşecek. Bu anlamlı günde, Konya’nın tarihi ve kültürel mirası yeniden canlandırılacak ve kahraman ecdadımız minnetle anılacak.

Bakmadan Geçme