• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı tercih döneminde tüm LGS öğrencilerine ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu hizmet, 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında tüm Bilgehanelerde verilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı tercih döneminde tüm LGS öğrencilerine ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu hizmet, 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında tüm Bilgehanelerde verilecek.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi tarafından yürütülecek olan danışmanlık hizmeti kapsamında, öğrencilere çeşitli konularda rehberlik yapılacak. Bu hizmetler arasında, öğrencilere ilgi, değer ve yeteneklerine uygun lise seçimi konusunda rehberlik, tercih formlarının doldurulması ve ilgili belgelerin hazırlanması konusunda destek, tercih sürecinde yaşanabilecek sorunlara çözüm önerileri sunulacak.

Randevu Alma Yöntemleri

Öğrenciler, bu hizmetten yararlanmak için Bilgehane danışmanlarına başvurabilir veya bilgehane.konya.bel.tr adresinden randevu alabilirler.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgehaneler

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında kurduğu Bilgehaneler ile Konya'daki tüm öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunuyor. Merkezde 15, ilçelerde 10 olmak üzere toplam 25 Bilgehanede hizmet veren Bilgehanelerde, öğrencilere dershane müfredatına uygun kurslar, etüt imkanı, rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Bilgehanelerde LGS Danışmanlık Hizmeti

Bilgehanelerde sunulan LGS danışmanlık hizmeti, LGS sınavına girecek olan öğrencilere, lise tercihleri konusunda rehberlik sağlıyor. Danışmanlar, öğrencilerin ilgi, değer ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak, onlara en uygun liseleri seçmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, tercih formlarının doldurulması ve ilgili belgelerin hazırlanması konusunda da destek veriliyor.

LGS Tercih Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

LGS tercih döneminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şu şekilde:

Tercih formunu doldururken dikkatli olunmalıdır.
Tercih formuna eksik veya yanlış bilgi girilmemelidir.
Tercihler, ilgi, değer ve yeteneklere göre yapılmalıdır.
Tercih listesinde yedek tercihler de bulunmalıdır.
Tercih süresi sona ermeden önce tercihler onaylanmalıdır.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin LGS tercih döneminde sunduğu ücretsiz danışmanlık hizmeti, öğrencilerin bu önemli süreçte daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacaktır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme