• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bisbulans' Hizmeti: Bisiklet Tamircisi Olmayan Mahallelere Mobil Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bisbulans' Hizmeti: Bisiklet Tamircisi Olmayan Mahallelere Mobil Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tamircisi bulunmayan mahallelere yönelik yeni bir hizmet başlattı. Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya'da, 'Bisbulans' adını verdikleri mobil bisiklet tamir aracıyla 31 ilçeye hizmet sunuluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bisbulans' Hizmeti: Bisiklet Tamircisi Olmayan Mahallelere Mobil Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tamircisi bulunmayan mahallelere yönelik yeni bir hizmet başlattı. Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya'da, "Bisbulans" adını verdikleri mobil bisiklet tamir aracıyla 31 ilçeye hizmet sunuluyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisiklet kullanımını artırmak ve bu konuda farkındalığı yükseltmek amacıyla hayata geçirdikleri projelerin devam ettiğini belirterek, "Bisiklet Şehri Konya'da, Bisbulans ile mahallelerde tamir edilmeyi bekleyen bisikletleri onararak tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Bu hizmetimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bisbulans, tam donanımlı bir şekilde hizmet veriyor. Aracın fren, vites, zincir, koltuk, lastik, akort ve jant gibi temel bakım ve tamir işlemleri, parça değişimleriyle gerçekleştiriliyor. Araç üzerindeki güneş panelleri, enerji ihtiyacını karşılarken, açılır kapanır tente sistemi de tamir işlemleri sırasında gölgelik sağlıyor.

Derbent Çiftliközü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Taşçı, Bisbulans sayesinde birçok çocuğun bisiklet tamir ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı ve projeyi hayata geçiren Başkan Altay'a teşekkür etti. Bisikletleri tamir edilen çocuklar ise tekrar bisikletlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Altay’a teşekkürlerini iletti.

Konya'da bisiklet kültürünü daha da yaygınlaştırmayı hedefleyen bu hizmet, özellikle bisiklet tamircisinin bulunmadığı mahallelerde yaşayan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor.

Bakmadan Geçme