• Haberler
  • Konya
  • Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali Gökyüzü Meraklılarını Bir Araya Getirdi

Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali Gökyüzü Meraklılarını Bir Araya Getirdi

Türkiye genelinde astronomi ve uzay bilimlerine olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında önemli bir yere sahip olan Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali, Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir Atabey Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi. 'Herkese Biraz Gökyüzü' temasıyla düzenlenen AstroFest, Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılım sağlayan gökyüzü meraklılarını üç gün boyunca bilimle buluşturdu.

Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali Gökyüzü Meraklılarını Bir Araya Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde astronomi ve uzay bilimlerine olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında önemli bir yere sahip olan Konya Bilim Merkezi’nin 5. Astronomi Festivali, Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir Atabey Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi. "Herkese Biraz Gökyüzü" temasıyla düzenlenen AstroFest, Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılım sağlayan gökyüzü meraklılarını üç gün boyunca bilimle buluşturdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’nin geleneksel hale getirdiği AstroFest, bu yıl da astronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Astronomi, uzay ve havacılık gibi bilim alanlarına olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen festival, Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir Atabey Gençlik Kampı’nda gerçekleşti.

Türkiye'nin dört bir yanından aileler, çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılarak astronomi ve uzay bilimleri üzerine meraklarını gidermenin keyfini yaşadı. Akademisyenler ve alanında uzman astronomların katılımıyla düzenlenen etkinlikte, farklı yaş gruplarına hitap eden astronomi ve STEAM atölyeleri, yarışmalar, doğa yürüyüşleri, gündüz ve gece gökyüzü gözlemleri, söyleşiler ve sunumlar yer aldı. Katılımcılar, bilimle iç içe geçirdikleri iki gün boyunca eğlenceli ve verimli vakit geçirdi.

Festival katılımcıları, etkinliğin kendilerine farklı bir deneyim sunduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve yeni etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, ülke genelinde düzenlediği etkinliklerle astronomi biliminin gelişmesine ve popülerleşmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme