• Haberler
  • Konya
  • Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan örnek KOP Projesi

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan örnek KOP Projesi

KOP İdaresi ile Adalet Bakanlığı Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile hayata geçirilecek olan 'KOP ile Hükümsüz Mantar Serası Projesi' için imzalar atıldı. Proje ile hükümlüler hem meslek öğrenecek hem de tahliye sonrası iş sahibi olabilecek. 

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan örnek KOP Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahkûmiyet sürelerinin sonlarına yaklaşmış, normal hayata dönebilmek için Açık Ceza İnfaz Kurumlarında gün sayan hükümlüler için önemli bir proje hayata geçiriliyor. Adalet Bakanlığı Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile hükümlülerin sosyal ve ekonomik hayata daha çabuk adapte olabilmeleri için meslek edinme imkanları sunuluyor.

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülecek projede hükümlülerin sosyal hayata adaptasyon sürecini hızlandırmak ve ekonomik gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulacak seralardakültür mantarı yetiştiriciliği alanında teorik ve pratik eğitimler verilecek.

Tahliye Sonrası İş İmkânı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2020 Yılı Mali Destek Programına kabul edilen projeler için protokol imzaları devam ediyor. KOP İdaresinde gerçekleştirilen imza törenine KOP İdaresi Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur ile Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Arlı, KOP Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörü Ümit Yorgancılar katıldı. 

Protokol imza töreninde konuşan KOP İdaresi Başkan Vekili Tongur, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde istihdam odaklı projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu ile önceki yıllarda yapılan sera projelerinin başarıyla uygulandığını söyledi.

Bu yıl uygulanacak ‘KOP ile Hükümsüz Mantar Serası Projesi’ kapsamında hükümlülere iş imkanı sunulacağını belirten Tongur, “Modern tarım tekniklerinin hükümlülere benimsetilmesi ve teknik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konan belirlenecek 20 mahkûma teorik ve pratik olarak mantar yetiştiriciliği eğitimleri verilerek, örnek mantar serası teknik gezileri düzenlenecek.

Yüzde yüz hibe destekli 246 bin TL tutarındaki proje ile modern çiftçilik seracılık eğitimlerini alan çiftçi hükümlüler, eğitim faaliyetlerinin ardından yaklaşık 200 metrekare alana kurulacak 2 adet sera ile kendi kültür mantarlarını yetiştirecek. Tarımsal üretim verimliliği, tarımsal gelir artışı, etkin su kullanımı gibi konularda bilgi sahibi olacak olan hükümlülere ayrıca tahliyelerinin ardından bu alanda iş olanağı sunulacak. Projenin hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HASAN HÜSEYİN ALEMDAR

Bakmadan Geçme