• Haberler
  • Türkiye
  • Köfteci Yusuf'tan domuz etti iddialarına yanıt: 'Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır'

Köfteci Yusuf'tan domuz etti iddialarına yanıt: 'Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır'

Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarına yanıt vererek, suçlamaların asılsız olduğunu ve ürünlerinde asla domuz eti kullanılmadığını vurguladı. İşte detaylar...

Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti bulunduğuna dair şok edici iddialara yanıt vererek, bu suçlamaları kesin bir dille yalanladı. Şirket, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır," diyerek iddialara karşı kendini savundu.

İddialar bu yılın başlarında Ankara'daki iki şubeden alınan numuneler sonrasında ortaya atılmıştı. 15 Şubat 2024'te Çankaya şubesinden 400 gram pişmiş döner, 29 Ocak 2024'te ise Etimesgut şubesinden 300 gram pişmiş köfte numunesi alınmıştı.

Her iki numunenin test sonuçları sırasıyla 27 Şubat 2024 ve 7 Mart 2024 tarihlerinde açıklanmıştı.

BU İDDİLAR MARKAYA ZARAR VERMEK İÇİN KASITLI MI YAPILIYOR ?

Köfteci Yusuf'un açıklamasında, süreci eleştirilerek ne çiğ ne de pişmiş ürünlerden kontrol numunesi bırakılmadığına dikkat çekildi. Şirket merkezi üretim tesislerinde titiz standartlar uyguladıklarını ve iddiların doğru olması halinde Türkiye genelindeki 280 şubenin tamamında sorun yaşanacağını vurguladı.

Ayrıca, olumsuz sonuçların kendilerine olağandışı bir gecikmeyle- testlerin yapılmasından bir aydan fazla bir süre sonra- bildirildiğini belirten Köfteci Yusuf, Tarım Bakanlığı tarafından yapılan hiçbir denetimde üretim tesislerinde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediğini ifade etti.

Şirket, bu iddiaların, markalarına zarar vermek amacıyla kasıtlı olarak yapıldığını düşündüklerini belirterek, geçmişte ürünleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizdi.

"BU KARANLIK KUMPASI ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

"Bu karanlık kumpası ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz," denilen açıklamada, müşterilerinden ve destekçilerinden yanlarında durarak olayın aydınlatılmasına katkı sağlamaları istendi.

Köfteci Yusuf, hukuki sürecin devam ettiğini ve konuyla ilgili daha fazla gelişme yaşandıkça komuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Olayla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

 

Bakmadan Geçme