• Haberler
  • Konya
  • Köç: Eğitim çalışanlarında aile birliği sağlansın!

Köç: Eğitim çalışanlarında aile birliği sağlansın!

Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, çok sayıda öğretmenin hizmet puan yetersizliğinden ya da alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı mazerete bağlı yer değişikliği yapamadığını söyleyerek, 'Başta eş durumu olmak üzere mazeret tayin talepleri istisnasız karşılanmalıdır.' dedi.

Köç: Eğitim çalışanlarında  aile birliği sağlansın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şubesinin Başkanı Ali Köç, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “  MEB’in geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mağduriyetleri gidermek için “İL EMRİ” hakkını vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Köç, açıklamasında şunları söyledi:
“Başta eş durumu olmak üzere mazeret tayin talepleri istisnasız karşılanmalıdır. Kaldı ki, aile birliğinin sağlanması Anayasamızın 41. maddesinin amir hükmüdür. Bu itibarla MEB geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi mağduriyetleri gidermek için İL EMRİ hakkını vermelidir. Türk Eğitim Sen Genel Merkez yöneticilerimiz  geçtiğimiz hafta bu doğrultuda talebimizi de yazılı olarak Bakanlığa iletmişti. Dilerim Milli Eğitim Bakanlığı beklentileri karşılayacak şekilde tasarruf kullanır.”dedi.
 

Bakmadan Geçme