• Haberler
  • Güncel
  • Kırmızı bülten nedir? Mavi bülten nedir? İşte Interpol'ün renk kodları!

Kırmızı bülten nedir? Mavi bülten nedir? İşte Interpol'ün renk kodları!

Christijan Palic'in Interpol tarafından mavi bültenle aranan bir uyuşturucu karteli olduğu öğrenildi ve İstanbul'da yakalandı. Bunun ardından vatandaşlar 'kırmızı bülten' ve 'mavi bülten'in ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. İşte Interpol'ün renk kodları.

En büyük uluslararası polis teşkilatı olan Interpol, suçluların yakalanması, tutuklanması ve iade edilmesine kader tüm işlemleri yürüten bir uluslararası organizasyondur. Interpol'e üye sayısı 190'dır.

İŞTE INTERPOL'ÜN RENK KODLARI

Üç büyük renk bülteni olan kırmızı, mavi, ve yeşil bültenlerin yanı sıra, Interpol'ün diğer bülten türleri de önemli bir rol oynar. İşte bu bültenlerin kısa bir açıklaması:

Sarı Bülten: Kayıp şahısların bulunması amacıyla kullanılır. Bu bültenler, kaybolan kişinin tanımlayıcı özellikleri ve kaybolduğu yerle ilgili bilgiler içerir. Kaybolan kişiyi bulma çabalarına yardımcı olmak için uluslararası işbirliği sağlar.

Kırmızı bülten nedir? Mavi bülten nedir? İşte Interpol'ün renk kodları!

Siyah Bülten: Kimliği belirlenemeyen cesetlerle ilgili bilgi toplamak amacıyla kullanılır. Bu bültenler, özellikle tanımlanamayan cesetlerin özelliklerini içerir ve bu bilgileri kullanarak kimlik tespiti için yardım talep eder.

Turuncu Bülten: Güvenliği tehdit eden potansiyel tehlikeler hakkında diğer ülkeleri ve uluslararası organizasyonları uyarır. Bu bültenler, gizli silahlar, bomba paketleri ve benzeri tehlikeli malzemelerle ilgili bilgiler içerir.

Mor Bülten: Suçluların kullandığı prosedürler, mekanlar, aletler, cisimler ve saklanma yerleri gibi bilgileri paylaşmak için kullanılır. Bu bültenler, suçla mücadelede kullanılabilecek stratejik bilgileri içerir.

Interpol-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Özel Bülten: Bir bireyin veya tüzelliğin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına maruz kaldığını bildirmek için kullanılır. Bu bültenler, uluslararası topluluğu yaptırımlar ve kısıtlamalar konusunda bilgilendirir, böylece üye ülkeler bu yaptırımlara uymak için gerekli önlemleri alabilir.

Bakmadan Geçme