• Haberler
  • Güncel
  • Kettledaki kireci kolayca söken hile. Su ısıtıcısı asla zarar görmüyor…

Kettledaki kireci kolayca söken hile. Su ısıtıcısı asla zarar görmüyor…

Evde kullanılan pratik aletlerden biri olan su ısıtıcısındaki kireci sökmenin bir hilesi var.

Pratik ev aletleri kullanım sürelerine bağlı olarak kirlenebiliyorlar. Çok sık ve yoğun şekilde kullanılan su ısıtıcısı, mikrodalga fırın, tost makinesi ya da ütü… Evdeki kullanıma bağlı olarak çok daha hızlı kirlenebiliyor ya da arıza verebiliyorlar. Özellikle su ısıtıcılar ve ütüler çok fazla kireçlenme yaşıyor. Bunun önüne geçmek için ise çok basit bazı yöntemler mevcut.

ISITICIYI DOLDURUN VE KAYNATIN!

Su ısıtıcısını güzelce temizlemek ve kireçlerden arındırmak için sabah.com.tr’de yer alan bir içerikte sirke ile suyun etkisine dikkat çekildi. 

Su ısıtıcıları, dakikalar içerisinde sıcak suya sahip olmayı sağlar. Fakat kullanılan süre boyunca kireç birikmesi de oldukça normaldir. Bu kireç birikintisini kolaylıkla çıkarabilmek için bir bardak su ve bir bardak sirkeyi karıştırdıktan sonra birlikte kaynatın. Tekrar kullanmadan önce silmeyi ve durulamayı unutmayın.

Kettledaki kireci kolayca söken hile. Su ısıtıcısı asla zarar görmüyor…

Inox ve çelik yüzeyler, günlük kullanımda sıklıkla lekelenebilir. Bunları tamamen cihazlarınıza zarar vermeden çıkarmak için lekelere kabartma tozu sürün ve yumuşak bir bez ve süngerle dikkatlice sürün. Tüm lekeleri ortadan kaldırmak için nemli bir bezle silin ve tüm parlaklığı yeniden kazanın.

ÜTÜ BAKIMI VE TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Ütü bakımı ve temizliği, ütünüzün daha uzun süreli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir. İşte ütü bakımı ve temizliği için adımlar:

Temizlik:

Ütüyü soğumasını bekleyin: Ütüyü temizlemeye başlamadan önce, üzerindeki ısının tamamen kaybolmasını bekleyin.

Ütü tabanının temizlenmesi:

  • Kireç birikintilerini temizlemek için: Ütünüzde beyaz lekeler veya kireç birikintileri varsa, beyaz sirke ile suyu eşit oranlarda karıştırın. Bu karışımı ütünün tabanına sürün. Daha sonra nemli bir bezle silerek kireçleri temizleyebilirsiniz.
  • Kir ve lekeleri temizlemek için: Ütü tabanındaki kir ve lekeleri temizlemek için özel ütü temizleyicileri veya suyla seyreltilmiş biraz amonyak kullanabilirsiniz. Yine nemli bir bezle silerek lekeleri çıkarın.
  • Buhar deliklerinin temizlenmesi: Buhar delikleri tıkanmışsa, içlerine ufak bir çubuk veya iğne yardımıyla nazikçe basınç uygulayarak tıkanıklıkları açabilirsiniz.

Ütü Bakımı:

  • Depolama: Ütünüzü kullanmadığınız zamanlarda kuru ve tozsuz bir yerde saklayın. Ütünün kablosunu düzgün bir şekilde sararak kırılmasını veya zarar görmesini önleyin.
  • Su haznesi: Buhar fonksiyonu kullanıyorsanız, su haznesini her kullanımdan sonra boşaltın. Böylece su birikintileri oluşmasını engellemiş olursunuz.
  • Ütü yüzeyi: Ütü tabanının çizilmemesi için ütü yüzeyine sert cisimlerle temas etmekten kaçının.
  • Kablo bakımı: Kabloyu sık sık bükerek veya sıkıştırarak zarar vermemeye özen gösterin.
  • Düzenli kontrol: Ütünüzü düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir arıza veya güvenlik riski tespit ederseniz, hemen bir uzmana danışın.

ÖNEMLİ NOT: Unutmayın ki ütünün herhangi bir bakım işlemine başlamadan önce, ütünün prize takılı olmadığından ve soğuduğundan emin olun. Ayrıca üretici tarafından verilen talimatları da dikkate almanız önemlidir, çünkü ütüler arasında farklı özelliklere sahip modeller olabilir.

Kaynak: sabah.com.tr

Görsel kaynak: YasamGunlugu

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme