Kerem Aktürkoğlu Benfica'da parlıyor

Benfica'da forma giyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz kariyerinde sergilediği performansla dikkat çekiyor. 

Kerem Aktürkoğlu, Benfica formasıyla çıktığı 7 resmi maçta 8 gol ve 2 asist yaptı. Portekiz Ligi’nde oynadığı 4 maçta 5 gol ve 2 asistlik bir performans sergileyen milli oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 maçta 3 gol attı. Son olarak, Benfica’nın Rio Ave’yi 5-0 yendiği maçta 3 gol atan Kerem, kariyerindeki beşinci hat-trick’ini gerçekleştirdi.

PORTEKİZ'DEKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

Sezon başında 3 Eylül’de Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, yeni takımıyla ilk maçına 14 Eylül’de Santa Clara karşısında çıktı ve ilk golünü Orkun Kökçü’nün asistiyle 27. dakikada kaydetti. Şampiyonlar Ligi’nde Benfica formasıyla ilk maçına Kızılyıldız’a karşı çıkan Kerem, takımının ilk golünü atarak galibiyete katkı sağladı. Boavista karşısında iki asistle öne çıkan milli oyuncu, Gil Vicente karşısında da bir gol attı. Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid ve Feyenoord maçlarında da goller atan Kerem, Rio Ave maçında hat-trick yaparak yıldızlaştı.

GALATASARAY'DAN BENFİCA'YA

Kariyerinde Bodrumspor, Karacabey Belediyespor ve Anagold 24 Erzincanspor formaları giyen Kerem, Galatasaray’da büyük bir çıkış yakaladı. Sarı-kırmızılı formayla 4 yılda 179 resmi maçta 46 gol ve 42 asistlik performans sergileyen Kerem, Galatasaray’da iki Süper Lig ve bir Süper Kupa sevinci yaşadı. 12 milyon avro bonservis bedeliyle Benfica’ya transfer olan Kerem, A Milli Takım’da da 38 maçta 10 gol kaydetti.

AKTÜRKOĞLU'NUN HAT-TRİCK PERFORMANSLARI

Kerem’in kariyerinde üç gol birden attığı maçlar:

    •    27 Ekim 2024 - Benfica-Rio Ave maçı
    •    9 Eylül 2024 - Türkiye-İzlanda maçı
    •    12 Kasım 2022 - Başakşehir-Galatasaray maçı
    •    17 Nisan 2021 - Göztepe-Galatasaray maçı
    •    21 Temmuz 2020 - Anagold 24 Erzincanspor-Artvin Hopaspor maçı

 

AA

Bakmadan Geçme