• Haberler
  • Konya
  • 'Keçenin Vuslata Yolculuğu' Sergisi Konya Büyükşehir'in Ev Sahipliğinde Ziyarete Açıldı

'Keçenin Vuslata Yolculuğu' Sergisi Konya Büyükşehir'in Ev Sahipliğinde Ziyarete Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu çerçevede, Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen 'Keçenin Vuslata Yolculuğu' sergisi, Panorama Konya Müzesi'nde açıldı.

'Keçenin Vuslata Yolculuğu' Sergisi Konya Büyükşehir'in Ev Sahipliğinde Ziyarete Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Keçenin Vuslata Yolculuğu" sergisi, Panorama Konya Müzesi'nde açıldı.

Serginin açılışına, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın eşi Ayşe Altay, Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz, protokol mensupları ve Olgunlaşma Enstitüsü üyeleri katılım gösterdi. Sergi, keçe ve deri tasarım ürünlerini içermesiyle dikkat çekiyor.

Hazreti Mevlana'nın vefatının 750. yılı anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında, 17 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak sergide, geleneksel ve modern keçe tasarımları ile deri ürünler sergileniyor. Serginin amacı, Mevlevi kültürüne özgü malzemelerin kullanımıyla gerçekleştirilen tasarımlar aracılığıyla, Mevlana'nın öğretilerine ve yaşam felsefesine olan vurguyu artırmak.

Ziyaretçilere keyifli bir sergi deneyimi sunmayı hedefleyen etkinlik, 17 Aralık tarihine kadar Panorama Konya Müzesi'nde gezilebilecek. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin öğretilerine duyulan ilgiyi canlı tutmak amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında, sema programları, sergiler ve söyleşiler de bulunuyor.

Bakmadan Geçme