• Haberler
  • Konya
  • Kaymakam Bakkal Ve Başkan Ustaoğlu'ndan Kazı Alanında İnceleme

Kaymakam Bakkal Ve Başkan Ustaoğlu'ndan Kazı Alanında İnceleme

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve beraberindeki heyet Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleri ile Selçuk Üniversitesi'nde Seydişehir Belediyesi'nin Destekleri ile Gökhüyük'te yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarını yerince inceledi.

Kaymakam Bakkal Ve Başkan Ustaoğlu'ndan Kazı Alanında İnceleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kazı alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Gökhüyük arkeolojik kazılarının gün yüzüne çıkmasının önemli bir tarihe ışık tutacağını kaydetti.

Gökhüyük mahallesinde gerçekleştirilen 2024 yılında devam eden kazı çalışmalarının 2025 yılında da devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu;” 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleri ve Seydişehir belediyesinin destekleri ile başlayan çalışmalarda 2023 yılı çalışma sezonunda önemli bilimsel verilere ulaştık.

Gökhüyük kazısı neticesinde bölgede özellikle Demir Çağının aydınlatılması konusunda önemli bulgulara ulaşılmış. Bu çalışmalar neticesinde bölgenin tarihi, kültürü, yaşam biçimi, insanların özellikleri gibi birçok buluntuya rastlandı. Kazı çalışmalarında daha çok mesafe aldıkça bölge tarihine daha çok ışık tutacak buluntular olacaktır. Kazı çalışmalarında mesafe aldıkça bölgemize yapacağımız yatırımlarla Seydişehir’imiz turizm anlamında büyük gelişmeler kaydedecek” diye konuştu.

Kaymakam Bakkal Ve Başkan Ustaoğlu'ndan Kazı Alanında İnceleme

Gökhüyük kazı çalışmalarının geçmiş bir tarihe ışık tutması anlamında büyük önem taşıdığını kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal,” Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Seydişehir Belediyemiz tarafında gerçekleştirilen kazı çalışmaları tarihe ışık tutacak bir çalışma. Seydişehir de yapılan bu çalışmada görüyoruz ki Seydişehir tarih öncesi çağlarda bir medeniyete ev sahipliği yapmış” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme