Kavuş: Biz yine biriz, iriyiz, diriyiz!

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde düzenlenen programa katılan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Hakimiyet.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kavuş: Biz yine biriz, iriyiz, diriyiz!

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde binlerce vatandaş tek yürek oldu. Vatandaşlarla birlikte Konya protokolü de Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programına katıldı.

Meram  Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Hakimiyet.com’a özel açıklamalarda bulunarak, “Hem içeridekiler, hem dışarıdakiler bilsinler ki, Türk milleti her zaman zor günde, zor zamanda birlik ve beraberlik içinde tanka da, uçağa da, her şeye de kafa tutar.” ifadelerini kullandı.

“ASLINDA BUGÜN BAYRAM GÜNÜ”

15 Temmuz’un üzücü bir olayın arkasından yaşanılan bir bayram olduğunu söyleyen Kavuş, “İçinde ferdi olmaktan gurur duyduğum, onur duyduğum milletimizle beraber aslında birebir milletin zaferi olan bir olaydı bugün. Keşke hiç olmasaydı, olay yaşanmasaydı. Ama işin en üzücü taraflarından bir tanesi dışarıdan değil, içerideki hainlerin bir kalkışmasını milletin gücü, iradesinin bir araya gelmesi zaferle sonuçlandırdı. Bunun gururunu, onurunu bir yandan yaşıyor, bir yandan da hala üzülmeye devam ediyoruz. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var, yitirilmiş gençliğimiz var, kaybettiğimiz bir sürü yıllar var. Bunları ne zaman anladık? Bu olay olduktan sonra anladık. Sekiz yıl hala taptaze duruyor. İnanın, meydanda bugün yürüyüş yaparken, buraya gelirken  mehter takımının arkasında mehter marşlarıyla yürürken içimden şunu geçiriyordum, ‘Biz yine biriz, iriyiz, diriyiz’ Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi. Allah korusun, böyle bir olay daha asla olmaz. Millet olarak bunu tüm dünyaya gösterdik. Allah bize böyle olayları bir daha yaşattırmasın. Zaferimiz kutlu olsun. Aslında bugün bayram günü. Üzücü bir olayın arkasından yaşadığımız bir bayram. Bunu unutmadık, unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.

Kavuş: 'Milletin gücü içerideki hainlerin kalkışmasını zaferle sonuçlandırdı'

Özel Haber

Bakmadan Geçme