• Haberler
  • Asayiş
  • Karpuz tezgahına ruhsatsız tabanca gizleyen sanıklara dava açıldı

Karpuz tezgahına ruhsatsız tabanca gizleyen sanıklara dava açıldı

Adana'da karpuz tezgahına gizledikleri ruhsatsız tabancayla yakalanan tutuklu sanıklar hakkında 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Adana'da Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi Kıyıboyu Caddesi kapalı semt pazarında bulunan bir karpuz tezgahında ruhsatsız tabanca ele geçirilmesine ilişkin 23 Temmuz'da tutuklanan E.T. ve M.T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, polis ekiplerinin pazardaki 2 şahısa ait seyyar karpuz tezgahında poşete sarılı halde 5 ruhsatsız tabanca ile 6 şarjör ve 31 mermi ele geçirildiği aktarıldı.
İddianamede, gerçekleştirilen inceleme sonucu ruhsatsız tabancaların sorunsuz çalıştığı, şarjörlerinin fişek aldığı da dikkate alınarak sanıklar hakkında "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satmak için bulundurma" suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Sanık M.T. iddianamedeki ifadesinde, "Tezgahta bulunan tabancalar bana aittir. Bu tabancaları hobi amaçlı satın almıştım" beyanında bulundu. Diğer sanık E.T. ise ifadesinde suçlamaları reddetti.
Tutuklu 2 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme