• Haberler
  • Güncel
  • Karıncalar kabusunuz olmasın. Evde bu alanlara yumurta koyun bir daha gelmiyorlar

Karıncalar kabusunuz olmasın. Evde bu alanlara yumurta koyun bir daha gelmiyorlar

Evlerde her delikten çıkmayı başaran karıncalara karşı adeta köklerini kazıyacak yöntem belli oldu.

Karınca sorunu başta zemine yakın olmak üzere neredeyse her evde yaşanıyor. Özellikle sıcak havalar ve yaz aylarında ortaya çıkan karıncaların bazıları ise ısırabiliyor. Hal böyle olurken bebekler ve çocuklar çok zarar görüyor. Bu durumdan şikayet eden aileler ise karıncalara köklü çözüm arıyor.

TUZ VE NANE BU İŞİ KÖKTEN ÇÖZÜYOR

olaymedya.com’un haberine göre ise karıncaları temizlemek için tuz, nane, yumurta kabuğu, sirke ve tarçın kullanmak gerekiyor. Marketten alınan kimyasalların yanı sıra evde karıncalardan kurtulmak için doğal yöntemler tercih edilmelidir. 

Karıncaların yoğun bir şekilde gezdiği yerlere tuz koyarsanız bu onları uzak tutar. Tuzun yanı sıra nane de tuz gibi aynı etkiye sahiptir. Karıncalar naneyi de tuz gibi sevmez ve oradan uzaklaşırlar.

YUMURTA KABUĞU DERDİNİZE DERMAN OLABİLİR

Sadece tuz ve nane değil yumurta kabuğu da karıncaları uzaklaştırıyor. Yumurta kabuğunu içerisindeki beyaz ve sarı sıvısından arındırarak karıncaların dolaştığı ya da girip çıktığı bölgelere koyun. Bu koku onları uzaklaştıracaktır. 

EV TEMİZLİĞİNİNBİR NUMARASI SİRKEYİ DENEYİN

Öte yandan yiyecekten temizliğe hemen hemen her alanda faydalı olan sirke de karıncaları uzaklaştırıyor. Keskin kokusu sayesinde karınca, böcek ya da diğer haşereler adeta sirke kokusunu alınca kaçıyor.

TARÇIN

Karıncaları keskin kokusu sayesinde uzak tutacak bir diğer etkili yöntem ise tarçındır. Tarçın her ne kadar birçok insan tarafından hoş bulunan bir kokuya sahip olsa da karıncalar tarçın kokusundan hiç hoşlanmaz. Bu nedenle karıncaların olduğu yerlere biraz tarçın serpebilirsiniz.

Kaynak: olaymedya.com

Derleme: hakimiyet.com * Mücahit Dere 

Bakmadan Geçme