• Haberler
  • Konya
  • Karatay Lavanta Bahçeleri mor çiçeklerine veda ediyor

Karatay Lavanta Bahçeleri mor çiçeklerine veda ediyor

Karatay Belediyesi'nin ilgi gören Karatay Lavanta Bahçeleri'nde hasat çalışmaları başladı. 30 gün boyunca binlerce misafir ağırlayan Karatay Lavanta Bahçesi mor çiçeklerine veda ediyor.

Binlerce vatandaşın akın ettiği Karatay Lavanta Bahçesi hasadı başlıyor 1 ay boyunca kapısını açana lavanta bahçesi eşsz manzarasına veda ediyor. Lavantalar;  yağ, gazoz, dondurma, sabun ve krem gibi daha birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılacak. 

Karatay Lavanta Bahçelerisi mor çiçeklerine veda ediyor

KARATAY LAVANTASI, KONYA İÇİN BÜYÜK DEĞER

30 Günün ardından ziyaretine kapanan Karatay Lavanta Bahçesi hasat çalışmalarına başladı. Hasadın tamamlanmasıyla Lavantalar, Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi’ne götürülecek ve ilk etapta lavantaların yağı ile suyu çıkarılacak. Yiyecek, içecek ve kozmetiğin yanı sıra ilaç sektörünün de önemli bir hammaddesi olan Karatay Lavantası, dünyanın en önemli uçucu yağ bitkisidir.

Karatay Lavanta Bahçelerisi mor çiçeklerine veda ediyor

BU YIL DA YÜZBİNLERCE YERLİ VE YABANCI MİSAFİRİMİZİ BAHÇEMİZDE AĞIRLADIK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Lavantası’nın görselliği ve kokusuyla Konya ve Karatay için de kıymetli değer olduğunu söyledi. 

Başkan Hasan Kılca, “Karatay Lavanta Bahçesi, kokusu ve güzel görüntüsüyle ilçemizi, Konyamızı, Karatayımızı süslemeye devam ediyor. Bu yıl da yüzbinlerce yerli ve yabancı misafirimizi bahçemizde ağırladık.

 

Karatay Lavanta Bahçelerisi mor çiçeklerine veda ediyor

Yine artık geleneksel hale getirdiğimiz Karatay Lavanta Günleri 3. yılında da ziyaretçilerimize unutulmaz bir deneyim sundu. İnşallah gelecek sene daha güzel etkinliklerle ve şenliklerle tekrar buluşacağız.

Karatay Lavanta Bahçelerimiz, Konyamız ve ilçemizin turizmine böylece değerli bir katkı sunarken, diğer taraftan da ilçemize ve belediyemize ekonomik bir değer de katıyor. Bahçemizden elde ettiğimiz bitkilerimizi üretime dönüştürüyoruz. Bu vesileyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hem Karatay Lavanta Bahçemize ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza ve misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum” sözlerini aktardı.


 

Bakmadan Geçme