Karatay'da medyanın Filistin davasındaki etkisi ve boykot konuşuldu
Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu'nun organize ettiği 'Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot' programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci ve Yazar Ersin Çelik İsrail'in Filistin işgali ve 1,5 aydır aralıksız yaptığı katliamlarla ilgili uluslararası medyanın tutumunu eleştirdi.
Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’ndeki programa; Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü olan ve yazılarıyla geniş bir kitleyi etkileyen Gazeteci ve Yazar Ersin Çelik’in de konuşmacı olarak katıldığı programda “Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot” konusu detaylı bir şekilde işlendi
15 BİN KARATAYLI ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ, TİYATROYLA FİLİSTİN DAVASINI DAHA İYİ ANLAYACAK
Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, programda yaptığı konuşmada Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’nu organizasyon dolayısıyla tebrik etti.
Osman Ciğer; “İsrail, 7 Ekim’den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze’de büyük bir katliam ve soykırım yapıyor. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubumuz da İsrail’in bu vahşetine karşı dikkat çekmek amacıyla çeşitli programlar organize etti. Programların ilkinde Gazeteci Ersin Çelik’i ağırladık. Bu programlarımız farklı misafirlerimiz ve içeriklerimizle devam edecek. Bu hafta yine “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı bir tiyatro oyunuyla 15 bin ortaokul öğrencisini buluşturacağız. Amacımız Filistin davasını sürekli gündemde tutmak. Biz ülke olarak elimizden geldiği kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
GAZETECİ ERSİN ÇELİK, BOYKOTU VE MEDYANIN FİLİSTİN DAVASINDAKİ ROLÜNÜ AYRINTINLARIYLA ANLATTI
Gazeteci-Yazar Ersin Çelik programda neredeyse 80 yıldır Ortadoğu’da en ciddi çatışmaların yaşandığı İsrail-Filistin hattında dünden bugüne yaşananlar, gerek Türkiye’nin gerek bölge ülkelerinin gerekse de uluslararası toplumun bu soruna eğiliş biçimi, sorunun iki devlet olarak çözümünün önemi, 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırıları, medyanın Filistin davasındaki etkisi ile dünyanın dört bir yanına yayılan İsrail mallarına yönelik boykotu ayrıntılarıyla ele aldı.
BOYKOT İLE MARKA ESARETİNE DE SON VEREBİLİRİZ
Uluslararası medya kuruluşlarının İsrail saldırılarıyla ilgili tutumunu eleştiren Ersin Çelik, uluslararası medyanın bu tutumuyla bağımsız olamayacağına vurgu yaptı. Çelik, medyadaki yanıltıcı ve yalan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek yine sosyal medyadaki algı operasyonlarına karşı vatandaşların uyanık olmasının önemini anlattı.
Gazeteci Yazar Ersin Çelik, İsrail’in medya kuruluşları ve sosyal medyayı kullanılarak boykotun etkisini kırmaya çalıştığını da belirtti. Ersin Çelik şöyle devam etti; “Algı operasyonlarını dört koldan yürütüyorlar. Boykotun etkisini kırmaya çalışıyorlar. Bizler bu noktada uyanık olmalıyız. Sermaye ve marka kuşatmasına karşı dikkat olmalıyız. Boykotun simgesi haline gelen markaların ürünlerini almayarak ortaya koyduğumuz irade bizleri harekete geçirir ve böylece marka esaretine de son verebiliriz.”