Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

Karatay Belediyesi, engelli vatandaşlara akülü araç hediye etti.

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HASAN KILCA: ‘ENGELSİZ BİR KARATAY’ HEDEFİMİZİ HER BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan   Karatay   Belediyesi,   engellilerin   de   yaşamını   kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. “Engelsiz Karatay” hedefiyle Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk “Engelsiz Yaşam Merkezi projesi başta olmak üzere birçok vizyon yatırıma imzaatan Karatay Belediyesi, örnek bir projeye daha imza attı.

Bu kapsamda Karatay   Belediyesi,   engellilerin   hayatını   kolaylaştıracak   akülü   engelli araçlarını düzenlenen törenle engellilere hediye etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İlçemizde ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsedik ve bu bağlamda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için de sadece bugün değil her zaman engelli bireylerimizin yanındayız” dedi.

Engellilerin   yaşam   kalitesini   yükseltmek   ve   sosyal   hayata   daha   aktif katılımlarını sağlamak için bugüne kadar pek çok proje ile çalışma yürüten Karatay Belediyesi, engelli vatandaşlar için temin edilen akülü engelli aracı hediye etti. Araçların   teslimi   için   Karatay   Belediyesi  hizmet   binası   önünde  bir  program düzenlendi. Programa AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti ilyönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe protokol mensupları ile engelli vatandaşlar katıldı.

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek tek hedef:  'ENGELSİZ KARATAY'

‘ENGELSİZ BİR KARATAY’ HEDEFİMİZİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca programda yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına büyük bir sorumluluklarının olduğuna vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca; “İlçemizde ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsedik ve bu bağlamda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için de sadece bugün değil her zaman engelli bireylerimizin yanındayız. İlçemize 8 yıldır hizmet veren Alzheimer Gündüz   Yaşam   Merkezi,   bu misyon   ve   sorumluluğumuza   yönelik   önemli   bir hizmettir. Bu merkezden faydalanan hastalarımızı evlerinden alarak onların verimli zaman   geçirmeleri   için   hizmet   veriyoruz.   Geçtiğimiz   yıl   Mayıs   ayında   temelini attığımız   ve   Türkiye’nin   en   büyük,   Konya’nın   ise   ilk   “Engelsiz   Yaşam   Merkezi projemizin de inşaatını tamamladık ve bakanlığımıza teslim ettik. Bu merkezimizde engelli bireylerimizin hayata daha aktif katılabilmelerini, eğitim almalarını ve rehabilite olmalarını sağlayacak. Bugün teslim edeceğimiz akülü engelli araçları dabu vizyonumuzun bir parçasıdır. Engelleri aşarak ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiziher birlikte hayata geçireceğiz inşallah” dedi.   

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek
BUGÜN, ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR BAYRAMDIR

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, 2002’den bu yana hayata   geçen   projelerle   engellileri   artık   hayatın   her   alanında   görmeye başladıklarını   belirtti.   Ahmet   Mıhçı   şunları   kaydetti;   “Konya   belediyelerimizin tamamı her zaman yanımızda ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bugün de burada adeta bir bayram var. Bugün onlarca engelli daha hayata katılıyor. Bu sayede engelli kardeşlerimiz hayatlarını daha kolay yaşamaya başlıyor. Emekleri için derneğimize ve Karatay Belediyemize çok teşekkür ediyorum.”

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

BU PROJELER TOPLUMSAL FARKINDALIK VE DAYANIŞMA İÇİN ÖNEMLİDİR

2012 yılından bu yana Hollanda’da ve Türkiye’de birçok çalışma yürüttüklerini belirten Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hidayet Esenkaya;“Engelli   bireylerin   yaşadıkları   sıkıntılar   yanlızca   onların   değil,   aynı   zamanda hepimizin   sorunudur.   Bu   tür   projeler   de   toplumsal   farkındalığı   artırmak   ve dayanışmayı   güçlendirmek   için   önemli   fırsatlardır.   Araçların   temini   ve   teslimi konusunda büyük gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

ENGELLERİ AZALTABİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Akülü engelli araçların teslim törenine katılan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da şunları dile getirdi; “Bir araç bir insanın özgürlüğü ve evinden çıkabilmesi demektir.   Fiziki   engel   tabii   ki   ortadan   kalkamaz   ama   bizler   de engelleri azaltabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün çok güzel ve anlamlı proje daha hayata geçiyor. Bu vesileyle tüm hayırseverlerimize ve Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum.”

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

ENGELLİLERE SUNULAN İMKÂNLAR,TOPLUM VE DEVLETİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİYLE İLGİLİDİR

Karatay   Kaymakamı   Cengiz   Ayhan   da   engelli   bireylerin   hayata   katılımının öneminden bahsetti. Cengiz; “Bir toplumun ve ülkenin gelişmişlik göstergelerinden birisi de engelli bireylere verdiği değer ile onlara sunduğu imkanlardır. Ülkemizde de son   yıllarda   engelli   kardeşlerimize   yönelik   olarak   eğitim,   sağlık,   sosyal   ve kültürel   alanlarda   verilen   destekler   ile   imkanlarda   büyük   artışlar   meydana gelmiştir.   Karatay   Belediyemizin   organize   ettiği  ve   STK’lar   tarafından   organizeedilen bu program da bu bağlamda önemlidir. Araçların engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

TÜRKİYE YÜZYILI’NI HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, Türkiye’nin son 22-23 yıldır sosyal devlet uygulamalarında görülen değişimi anlattı. 
Meryem Göka, şöyle konuştu;   “Sayın   Cumhurbaşkanımız önderliğinde bakanlığımız, engellilerimizle ilgili olarak çok ciddi çalışmalar ve projeler üretiyor.Yerelde de belediyelerimiz bu projelerin takibi, uygulaması ve özgün proje üretimi konusunda ciddi bir gayretin içindeler. Çünkü engelli bireylerimizin toplumda etkin ve hak ettikleri yere gelebilmeleri bizim için son derece önemlidir. Bu konuda gurbetçi   kardeşlerimizin   de   bizlerle   hareket   etmesi   çok   güzel.   Bizler,   Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte oluşturacağız ve bu yolda herkese büyük görevler düşüyor.”

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

BU, ENGELSİZ YAŞAMI TESİS EDEBİLMENİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise sosyal devletin öneminden söz etti.Latif Selvi; “Sosyal devlet denildiği zaman onun unsurlarıyla birlikte varlığı söz konusu olursa sosyal devlet olur.  Bugün sosyal devletin iki ana unsurunu birlikte yaşıyoruz. Bunlardan biri hepimiz için engelsiz yaşamı temin etmektir. Bir diğer unsur  ise   kamu  ile   sivil  toplum  kuruluşlarının   koordineli  çalışmasıdır.   Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Deneği Konya Şubesi ve Karatay Belediyemiz bir araya gelerek böyle güzel bir organizasyon oluşturdular. Engelsiz   yaşamı   gerçek   anlamda   tesis   edebilmek   için   sivil  toplum   örgütleriyle birlikte çalışmanın en güzel örneği bugün burada görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi'nden engelleri aşan destek

Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültürve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen akülü engelli araçları, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nin koordinesiyle engellilere hediye edildi.

KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Akülü araçlarını teslim alan engelli vatandaşlar, kendisini her zaman yanında gören Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme