Kadir Ulusoy Tokat'ta vatandaşlara destek verdi!

İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Tokat'ta doğal alanlarda yapılması planlanan maden arama çalışmalarını protesto eden vatandaşlara destek oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kadir Ulusoy Tokat'ta vatandaşlara destek verdi!

Tokat Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, Şehitler Köyü ve Serkiz Yaylası çevresinde yapılması planlanan maden arama çalışmalarını protesto etti. Gerçekleştirilen prostestoya İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve Tokatlı vatandaşlar katıldı.

"SİZİ İKNA ETMEK İÇİN GELMEDİK, SİZİNLE BERABER OLMAK İÇİN GELDİK"

Prostesto eyleminde söz alan Kadir  Ulusoy, “Biz buraya sizi ikna etmek için gelmedik, sizinle beraber olmak için geldik. Buradan rapor verecek olanlar, buradan istihbarat götürecek olanlar şunu iyi bilsinler, sadece Tokat’ta değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde memleketin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün niye Tokat’tayız? Eğer ben bugün Tokat’a gelmezsem yarın onlar Konya’ya gelecek, yarın Antalya’ya gelecek, yarın İzmir’e gelecek. Memleketin her yerini istila edecekler. Bunu ne için yapıyorlar? Bu altın madenciliğinden, gümüş madenciliğinden memleketin kazandığı birşey yok. TÜİK verileri ortada, ihracat ortada. Bütün madencilik sektörü 2 milyar dolar ihracat yaparken tarım sektörü kendi başına 10 milyar dolar ihracat yapıyor. Özellikle paketlenmiş gıda 20 milyar dolar ihracat yapıyor.

Tokat’lılar, sizin tüm Türkiye’de bilinen, dünyaca bilinen yaprağınız yok mu? Ceviziniz yok mu? Bunlarla para kazanamaz mısınız? Ölüme dair konuşmayacağız, yaşama dair, mutluluğa dair konuşacağız. Bunun için geldik. Sizlerle beraberiz. Sadece bugün değil, tüm hukuki süreçte mücadelenin başından sonuna kadar sizinleyiz.” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme