Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği E vitamini, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi mineraller bakımından zengindir.

Magnezyum vücutta 300'den fazla enzimin reaksiyonunda önemli rol oynamaktadır. Bu görevler arasında yiyeceklerin sindirimi, yağ asitlerinin ve proteinlerin sentezi yer alıyor. Aynı zamanda magnezyum kas ve kemik sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Vücutta magnezyum eksikliği kalp hastalıklarına sebep olabilir. İki yemek kaşığı kabak çekirdeği, insan vücudunun günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayan 74 miligram magnezyum içermektedir.

Kabak çekirdeğinin içerdiği yağlar metabolizmanın düzgün çalışmasını ve hormonal dengenin korunmasını sağlarken uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

Araştırmalara göre kabak çekirdeği tüketimi kadınlarda prostat kanseri ve meme kanseri riskini azaltıyor ve tedavisinde önemli rol oynuyor.

Kabak çekirdeği omega 3 ve omega 6 yağları, antioksidanlar ve lif açısından da zengindir. Tüm bu maddelerin birleşimi karaciğer ve kalp sağlığı üzerinde doping etkisi yaratmaktadır. İçeriğindeki lif kandaki kolesterol miktarını azaltıyor. Araştırmalar, omega-3 yağ asitlerinin kanın pıhtılaşması ve kalp ritim bozuklukları gibi hastalıkları önlediğini gösteriyor. Ayrıca kabak çekirdeği, kalp krizi ve felce karşı da koruma sağlıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme