• Haberler
  • Türkiye
  • İzmir'de toplu taşıma ücretlerine 5 zam! Karar Meclis'ten geçti

İzmir'de toplu taşıma ücretlerine 5 zam! Karar Meclis'ten geçti

Akaryakıt fiyatlarındaki artış sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerinde önemli bir zam kararı aldı. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda, 24 Haziran Pazartesi itibarıyla yeni tarifeler uygulanmaya başladı. İşte detaylar...

İzmir'de toplu taşıma ücretlerine 5 zam! Karar Meclis'ten geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, metro, tramvay ve İZBAN gibi toplu taşıma araçlarının biniş ücretleri güncellendi. Tam biniş ücreti 17,5 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için taşıma ücreti 7,5 TL olarak sabitlendi ve aktarma ücretleri kaldırıldı.

İndirimli Taşıma İmkanları Yeniden Düzenlendi


Toplu taşıma ücretlerinde yapılan bu artışla birlikte halka yönelik indirimli taşıma imkanları da yeniden düzenlendi. Halk Taşıt adı altında belirli saatlerde %50 indirim uygulanacak.

Bu hizmetten faydalananlar için yeni fiyatlar şöyle:


Tam biniş: 8,75 TL


Öğretmenler: 5,76 TL


60 yaş üstü: 7,75 TL

Öğrenciler: 3,75 TL


Öğrenciler için aktarma ücretleri tamamen kaldırılırken, diğer yolcular için 120 dakika içinde yapılacak aktarmalar için belirlenen ücretler ise şöyle:


İlk aktarma: 4,39 TL
İkinci aktarma: 2,21 TL


Öğretmenler ve 60 yaş üstü için geçerli olan indirimli transfer ücretleri de benzer şekilde düşük tutuldu.


Bu zam kararları, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla alındı. İzmir'de toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar, bu yeni tarifelere dikkat etmelidir.
 

Bakmadan Geçme