• Haberler
  • Türkiye
  • İtfaiye Eri Furkan Sezgin: 'Hayvan Kurtarma İhbarları, Gerçek Vakalara Yetişmemizi Zorlaştırıyor'

İtfaiye Eri Furkan Sezgin: 'Hayvan Kurtarma İhbarları, Gerçek Vakalara Yetişmemizi Zorlaştırıyor'

Temel görevi zor durumdaki canlıları kurtarmak olan itfaiye, gereksiz ihbarlarla zaman kaybediyor

İtfaiye teşkilatının önemli bir görevi olan hayvan kurtarmaları, gereksiz ihbarlar nedeniyle itfaiye erlerinin zamanını çalıyor. 28 yaşındaki Furkan Sezgin, yaklaşık 3 yıldır itfaiye eri olarak görev yapıyor ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorlukları AA muhabiriyle paylaştı.

İtfaiye Eri Furkan Sezgin: 'Hayvan Kurtarma İhbarları, Gerçek Vakalara Yetişmemizi Zorlaştırıyor'İtfaiye Eri Furkan Sezgin: 'Hayvan Kurtarma İhbarları, Gerçek Vakalara Yetişmemizi Zorlaştırıyor'

Sezgin, "Temel görevimiz zor durumdaki her türlü canlıyı kurtarmak. Ancak son dönemde artan gereksiz hayvan kurtarma ihbarları, gerçek vakalara müdahalemizi zorlaştırıyor" dedi. Özellikle kedi ve köpeklerin sıkça mahsur kaldığı yerlerden gelen ihbarların büyük bir kısmının gereksiz olduğunu belirten Sezgin, "Zaman zaman asıl acil müdahale gerektiren olaylara yetişemiyoruz" diye ekledi.

İtfaiye Eri Furkan Sezgin: 'Hayvan Kurtarma İhbarları, Gerçek Vakalara Yetişmemizi Zorlaştırıyor'

İtfaiye erleri olarak her an her türlü acil duruma hazır olduklarını vurgulayan Sezgin, "Gerçek vakalara hızlıca ulaşabilmemiz için vatandaşların ihbarlarını daha dikkatli yapmaları önem taşıyor. Gereksiz ihbarlar, hem insanların zamanını hem de kamu kaynaklarını israf etmemize neden oluyor" ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışma temposuna rağmen, gerçek acil durumların zamanında müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Sezgin, vatandaşların acil durum ihbarlarında daha duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğini dile getirdi

AA

Bakmadan Geçme