• Haberler
  • Konya
  • İşte o büyük festival Konya'da gerçekleştirildi…

İşte o büyük festival Konya'da gerçekleştirildi…

Akşehir Kirazı'nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından o büyük festival gerçekleştirildi.

İşte o büyük festival Konya'da gerçekleştirildi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Akşehir Kirazı'nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali'nin 9'uncusu gerçekleştirildi. 
Festivalin açılışında konuşan Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kahraman,” Kiraz Akşehirimize 1960'lı yıllarda gelmiştir. 2003 yılında tescil kazanmış ve 2022 yılında ise ilçe müdürlüğümüz ve bakanlığımız katkıları ticaret ve sanayi odasının katkılarıyla beraber Avrupa Birliği'ne tescil için başvuru yapmış bulunmaktayız. Ayrıca 2022 yılında Akşehir Kirazıyla alakalı 700 dekarlık bir alanda proje hazırlanmış gönderilmiş ve gençleştirme projemiz gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı içinse 500 dekarlık alana toplam 1 milyon 200 bin lira değerinde kaymakamımızın öngördüğü ve bize her zaman desteklediği projemizi KOP idaresine sunmuş bulunmaktayız. İnşallah 2023 yılı içerisinde Akşehir Kirazı Üretici Birliğini hep beraber el ele kuracağız. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmak istiyoruz. En güzel bahçe yarışmasına 9 yarışmacı ve en güzel kiraz yarışması 45 kişilik başvurumuz oldu. Cesaretlerini toplayarak yarışmaya katılan üreticilerimizi tebrik ediyorum. Hepinize hayırlı ve bereketli günler diliyorum" şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme