• Haberler
  • Dünya
  • İsrailli sivil gaspçılar son bir haftada Filistinlilere ait onlarca yapıyı yıktı

İsrailli sivil gaspçılar son bir haftada Filistinlilere ait onlarca yapıyı yıktı

İsrailli sivil gaspçıların, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil kentine bağlı Terkumiya beldesinde Filistinlilere ait onlarca yapıya ve eve büyük zarar verdi.

İsrailli sivil gaspçılar, işgal altındaki Batı Şeria' nın güneyindeki El-Halil knetine bağlı Terkumiya beldesindeki tarım arazilerinde bulunan birçok yapıya ve eve zarar verdi.

İsrail ordusu, 1 Eylül' de Terkumiya kontrol noktasında üç İsrail polisinin araçlarına ateş açılarak öldürülmesinin ardından bölgeyi birkaç gün süreyle kapattı.

Geri dönen Filistinliler, tarım arazilerindeki yapıların İsrailli sivil gaspçılar tarafından tahrip edildiğini fark etti.

Bu tahribat sonucu mağdur olan Filistinli Muhammed Tanina, evinde ve üzüm bağında büyük hasar oluştuğunu, su deposunun da zarar gördüğünü belirtti. Tanina, İsrailli sivil çetelerin ordunun yolları kapatmasını fırsat bilerek yıkım işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Tanina, tahrip edilen binaların Terkumiya Belediyesi tarafından ruhsatlı olduğunu, elektirik ve su hizmetlerinin bu binalara ulaştırıldığını ifade etti.

Ayrıca, işgal güçlerinin çiftçilerin tarım arazilerine ulaşımını sürekli engellediğini vurguladı.

Saldırıların Adora ve Tile Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsrailli gaspçılar tarafından yapıldığını da ekledi.

AA

Bakmadan Geçme