• Haberler
  • Dünya
  • İsrailli Osem' in sahibi Nestle' ye boykot çağrısı, Nestle neden boykot?

İsrailli Osem' in sahibi Nestle' ye boykot çağrısı, Nestle neden boykot?

Sosyal medyada yer alan bir paylaşımda, Nestle' nin İsrail' de faaliyet gösteren gıda şirketi Osem' in çoğunluk hissesine sahip olduğunu belirterek, boykot çağrısı yapıldı. İşte merak edilen detaylar...

Sosyal medya platformlarında paylaşılan bir içerik, İsrailli gıda üreticisi Osem' in, Nestle tarafından kontrol edildiğini vurgulayarak, markanın Filistin' deki işgal altındaki topraklarda faaliyet gösterdiği paylaşımında bulundu.

İsrailli Osem' in sahibi Nestle' ye boykot çağrısı, Nestle neden boykot?

OSEM' İN %53,8 ORANINDA HİSSESİNE SAHİP!

Paylaşımda, İsviçre merkezli çok uluslu bir şirket olan Nestle' nin, Osem' in %53,8 oranında hissesine sahip olduğu belirtildi.

Osem, İsrail' in önde gelen gıda üreticlerinden biri olarak, özellikle Gazze Şeridi' ne oldukça yakın olan Sderot' taki araştırma ve geliştirme merkezi ile dikkat çekiyor.

Bu durum, hali hazırda yıllardır süren Nestle' ye karşı gösterilen tepki ve boykot çağrılarını yeniden gündeme getirdi.

Paylaşımda yer alan bilgilere göre, bu tür şirketlerin işgal altındaki topraklarda faaliyet göstermesi, uluslararsı kamuoyunda tepki uyandırıyor ve tüketicilerin bu markalardan uzak durmaları yönünde çağrılar yapılıyor.

Paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcılarından birçok yorum geldi. Vatandaşlar, "Nestle almıyoruz", " Nestle hep boykottu", "Yıllardır boykot ettiğimiz bir üründü", "çok da çirkin bir tadı var zaten. Boykot çok az sayıda bazı alanda zor olabilir ama bunun gibi markalarda çok kolay" gibi tepkilerle boykot çağrısında destek veridiklerini dile getirdi.

İsrailli Osem' in sahibi Nestle' ye boykot çağrısı, Nestle neden boykot?

 

Bakmadan Geçme