• Haberler
  • Dünya
  • İsrail saldırısında yaralanan Filistinli çocuk yardım bekliyor

İsrail saldırısında yaralanan Filistinli çocuk yardım bekliyor

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yönelik aralıksız devam eden saldırılarında, vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan 11 yaşındaki Khamis Akila adlı çocuk, yardım bekliyor

Gazze Şeridi’nde yaşanan zulüm her geçen gün büyüyor. İsrail ordusunun son hedefi 11 yaşındaki Khamis Akila oldu. İsrail güçleri tarafından hedef alınan UNRWA'ya ait bir otobüsün içinde babası ve aile üyeleriyle birlikte olan Akila, füze saldırısında ağır yaralandı.

İsrail saldırısında yaralanan Filistinli çocuk yardım bekliyor

Khamis Akila’nın vücudu üçüncü derece yanıklarla kaplı. Ancak İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki ambargo ve kuşatması, Akila'nın tedavisini imkansız hale getiriyor. Gerekli ilaç ve malzemelerin bölgeye ulaştırılmasında yaşanan engeller, acilen çözüm bekliyor.

İsrail saldırısında yaralanan Filistinli çocuk yardım bekliyor

Uluslararası topluma yapılan çağrılar artarken, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Khamis Akila ve diğer mağdurlar için acil yardım çağrısında bulunuyor. İnsanlık dışı koşullar altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının sesine kulak verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

AA

Bakmadan Geçme