• Haberler
  • Dünya
  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırıları devam ederken, yapılan son saldırıda 30'un üzerinde Filistinli'nin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel ve sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde bulunan, Cibalya bölgesi ve Nusayrat Mülteci Kampı ile Yermük ve Zeytun mahallelerine havadan ve denizden saldırılar düzenledi. Düzenlenen hava saldırılarında yaklaşık 30 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir ekmek fırının hedef alındığı ve saldırı sonucu iki Filistinli'nin hayatını kaybettiği açıklandı. Hedef alınan fırının, kampa sığınan Filistinliler için ekmek ürettiği öğrenildi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'a düzenlenen saldırılarda biri çocuk 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nda baskın düzenleyerek kontrolü ele geçirmişti. Bu saldırı sonrasında, silahlı gruplar İsrail'in iç bölgelerine sızmıştı. Diğer yandan İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne karşı yoğun hava saldırılarına başlamıştı.

Gazze'den başlatılan saldırılarda, 304 asker ve 1,405 İsrailli sivilin öldüğü, 3,968 İsrailli'nin yaralandığı bildirilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3,000 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 12,500 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinli öldü, yaklaşık 1,250 kişi yaralandı.

İsrail'in saldırıları sonucunda 13 gazeteci hayatını kaybetti.

Lübnan sınırındaki çatışmalarda ise 8 Hizbullah militanı, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci ve 2 sivil öldü. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda ise 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda 500 kişi hayatını kaybetti.

Bakmadan Geçme