İsrail Dışişleri Bakanı'na Konya'dan Sert Yanıt

İsrail Terör Devleti'nin Dışişleri Bakanı İsrael Katz, sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşıma Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, 'Bebek katili İsrael Katz, sizler dünyanın en aşağılık canlılarısınız. Bütün dünya sizden nefret ediyor' ifadeleriyle karşılık verdi.

İsrail Terör Devleti'nin Dışişleri Bakanı İsrael Katz, sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşım ile büyük tepki çekti. Katz, Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın fotoğrafını kullanarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler içeren bir mesaj yayınladı. Katz, mesajında "Recep Tayyip Erdoğan, tecavüzcü ve katil arkadaşın Sinvar'ın geri al" şeklinde bir not ekledi.

Bu provokatif paylaşım, Türkiye’de birçok kişi ve kurum tarafından sert bir şekilde kınanırken, en net tepkilerden biri Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş’tan geldi. Uzbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Katz’a sert sözlerle karşılık verdi. Uzbaş, “Bebek katili İsrael Katz, sizler dünyanın en aşağılık canlılarısınız. Bütün dünya sizden nefret ediyor" ifadelerini kullanarak İsrail’in Filistin'deki zulmüne dikkat çekti.

Mustafa Uzbaş’tan Tokat Gibi Cevap

Katz’ın Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözlerine karşılık veren Uzbaş, İsrail'in yıllardır Filistin topraklarında yaptığı katliamları ve insan hakları ihlallerini vurguladı. Bebek katili olarak tanımladığı Katz'a yönelik açıklamasında, İsrail'in dünya genelinde işlediği suçlardan dolayı geniş bir nefret dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme