• Haberler
  • Türkiye
  • İngilizler en çok Türkiye'nin bu ilçesinde evlenmeyi seviyor!

İngilizler en çok Türkiye'nin bu ilçesinde evlenmeyi seviyor!

Turizm sezonunun ve yazdan kalma günlerin devam ettiği Muğla'nın Marmaris ilçesi, İngiliz turistler için sadece tatil değil, aynı zamanda düğün yapma açısından da popüler bir destinasyon olmaya devam ediyor.

İngilizler, hem tatil hem de en mutlu günleri için Marmaris'i tercih ederek burada düğün ve parti organizasyonları düzenliyor. Ocak ayından bu yana Marmaris Belediyesi tarafından kıyılan 500 nikahın 124'ü yabancı uyruklu, çoğunluğu ise İngiliz vatandaşlarına ait. Birleşik Krallık'ın milli çalgısı gayda eşliğinde gerçekleştirilen düğün törenleri için Marmaris'e gelen turistler, aynı zamanda doğum günü ve evlilik yıldönümü kutlamalarını da burada yapmayı tercih ediyor. Bu turistler, düğünlerini daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirdikleri ve tatillerini de araya sıkıştırabildikleri için Marmaris'ten memnun ayrıldıklarını belirtiyorlar.

İngilizler en çok Türkiye'nin bu ilçesinde evlenmeyi seviyor!
 

7 yaşından bu yana ailesi ile Marmaris'e tatile gelen İngiliz Hemşire Staphaney, erkek arkadaşı Martin Smith ile önümüzdeki yıl yapacakları nikah töreni için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, "Çok uzun yıllardır ailemle Marmaris'e tatile geliyorum. Marmaris'i çok seviyorum ve burada evlenmek istedik. Organizasyonu düzenlemek için görüşmeye geldik. Hem düğünümüzü, hem de balayımızı burada yapacağımız için çok heyecanlıyız" sözlerini aktardı.

Dünyaca ünlü isimlerde Marmaris'i tercih ediyor

İçlerinde dünyaca ünlü Manchester United'in eski futbolcusu Rio Ferdinand'ın da düğününün olduğu bir çok düğün organizasyonuna imza atan Mehmet Yörük, "Marmaris'i en çok İngilizler, İskoçlar, Finliler ve Almanlar tercih ediyorlar" dedi. Kendi kültürleri ile Türk Kültürünü bir arada düzenleyerek organize ettiklerini belirten Yörük, düğünlerde, geleneksel çalgılar ve müziklerin çok tercih edildiğini belirtti.

Bakmadan Geçme