• Haberler
  • Ekonomi
  • İngiliz ekonomistten çarpıcı senaryo: Mehmet Şimşek istifa ederse…

İngiliz ekonomistten çarpıcı senaryo: Mehmet Şimşek istifa ederse…

Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, son günlerde gündemde olan Mehmet Şimşek'in görevinden ayrılması ile ilgili hazırladığı projeksiyonla olabilecekleri yazdı.

Ekonomim ’den edinilen bilgiye göre, Ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, son günlerde gündemde olan Mehmet Şimşek'in görevden ayrılacağına dair söylentilere yönelik bir projeksiyon hazırladı.

İngiliz ekonomistten çarpıcı senaryo: Mehmet Şimşek istifa ederse…

Ash, Şimşek'in görevden ayrılması ve ekonomi politikalarında yeniden ortodoks çizgiden sapılması durumunda yaşanabilecekleri açıkladı.

Timothy Ash, “Türkiye, açık olmak gerekirse, Şimşek istifa ederse/kovulursa, geçen yıl görülen 20 milyar doların üzerindeki portföy girişlerinin hepsi, hızlanan dolarizasyon, büyük döviz rezerv kaybı ve yine büyük bir devalüasyonla birlikte çıkacak.

İngiliz ekonomistten çarpıcı senaryo: Mehmet Şimşek istifa ederse…

Sistemsel bir kriz (bankalar, bop ve kamu borcu) çok olası. Türkiye'nin ortodoks ekonomik politikalara bağlı kalmaması durumunda, Türkiye'ye yatırım yapmak için hala bekleyen Körfez parası gelmeyecektir; çünkü onlar için en azından güvenilir makro politikalara ihtiyaç vardır.” sözlerini aktardı.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme