• Haberler
  • Ekonomi
  • İnanılmaz olay! 4 bin liraya sevinirken, 4 milyon lirası oldu

İnanılmaz olay! 4 bin liraya sevinirken, 4 milyon lirası oldu

Şans oyunu oynayan bir emekli, 4 bin lira kazandığını düşünerek bayiden ödemesini aldı. Ancak bayi sahibi, kuponu tekrar kontrol ettiğinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Emeklinin kuponunda aslında 4 milyon lira olduğunu fark eden bayi sahibi, kupon sahibine ulaşarak gerçek miktarı bildirdi. Emekli, 4 bin lira yerine 4 milyon lira kazandığını öğrenince mutlulukla şaşkınlığı bir arada yaşadı.

İnanılmaz olay! 4 bin liraya sevinirken, 4 milyon lirası oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üsküdar'da bir şans oyunu bayisinde olay meydana geldi. Mahalle sakinlerinden bir kişi, bayiye girerek bir kazı kazan kuponu satın aldı. Kupon üzerindeki miktarın 4 bin TL olduğunu sanan kişi, kazandığı bileti bayi görevlisine teslim etti. Bu sırada işletmenin sahibi olan İbrahim Ekici'nin yerine geçmiş olan annesi, durumu fark etmeyerek 4 bin TL ödeme yaptı.

Akşam iş yerine gelen İbrahim Ekici, biletleri kontrol ettiğinde bir kuponun 4 milyon TL olduğunu keşfetti. Gündüz işletmeyi annesine bırakan Ekici, annesini arayarak durumu sorduğunda annesinin "Ben 4 bin lira verdim" demesiyle şaşırdı. Güvenlik kamerasını kontrol eden Ekici, talihliyi tanıdı ve telefonla arayarak aslında 4 milyon TL kazandığını bildirdi. Bu haber karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan talihli, başka bir şehirde olduğunu belirterek İbrahim Ekici'den ikramiyeyi kendi adına almasını rica etti.

Durumu fark eden ve talihliye paranın gerçek sahibi olduğunu teslim eden İbrahim Ekici, şunları söyledi: "Ben olmadığım bir sırada annem dükkana bakıyordu. Annem, 4 bin lira kazandığına inanarak parayı talihliye verdi. O da sevinçle ayrıldı. Ancak akşam, şans oyunlarını kontrol etmek amacıyla baktığımda, kuponun aslında 4 milyon TL olduğunu fark ettim. Annemi aradım ve bir kişiye 4 bin TL kazandığını söyledi. Daha sonra güvenlik kamerasını izleyerek talihliyi tespit ettim. Kendisini aradığımda başka bir şehirde olduğunu belirttiğinde parayı ben aldım. Geldikten sonra da parayı kendisine teslim ettim. Bize böyle bir davranışın yapılmayacağını söylediler, ancak biz böyle büyüdük. Doğruluğu ve dürüstlüğü ailemizden öğrendik, bu değerlere inandığımız için vicdanımız rahat. Kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Emekli talihli ise herhangi bir açıklama yapmak istemedi.

Bakmadan Geçme