• Haberler
  • Güncel
  • İlber Ortaylı yapay zekanın sorusunu beğenmedi: 'Yapay zekayla muhatap olmam'

İlber Ortaylı yapay zekanın sorusunu beğenmedi: 'Yapay zekayla muhatap olmam'

Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda yapay zekanın kendisine yönelttiği soruyu beğenmeyerek ilginç bir açıklama yaptı.

İlber Ortaylı yapay zekanın sorusunu beğenmedi: 'Yapay zekayla muhatap olmam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda yapay zekanın kendisine yönelttiği soruyu beğenmeyerek ilginç bir açıklama yaptı. Kafa TV kanalında yayınlanan "Cahille Sohbeti Kestim" programında Candaş Tolga'nın moderatörlüğünde gerçekleşen bu anlar, sosyal medyada da geniş yankı buldu.


Program sırasında ChatGPT adlı yapay zeka tarafından sorulan bir soruya tepki gösteren Ortaylı, "Ya böyle okul sorusu Allah aşkına. Muhatap olmam. Benimle ya da bir başkasıyla tartışamaz" şeklinde konuştu. Yapay zekanın Kanuni Sultan Süleyman dönemi hakkında sorduğu soruyu "ne reformu?" diyerek eleştiren Ortaylı, dönemin düzenlemelerinden bahsetti ve tartışma gerektirecek soruların eksikliğinden dem vurdu.


Sosyal medyada da geniş yankı bulan bu olay, kullanıcılar arasında farklı yorumlara yol açtı. Birçok kişi, İlber Ortaylı'nın yapay zekaya verdiği bu tepkiyi mizahi bir dille değerlendirirken, bazıları ise Ortaylı'nın duruşunu destekledi.


Programın yayınlanmasının ardından sosyal medya kullanıcıları, İlber Ortaylı'nın bu tavrını yorum ve beğeni yağmuruna tuttu. "Hocam ChatGPT'ye de ayar vermezsin ya" şeklinde yapılan yorumlar ve "Yapay zeka neymiş İlber hoca karşısında" şeklindeki tepkiler dikkat çekti.

Bakmadan Geçme