• Haberler
  • Kimdir
  • Hüseyin Yücel kimdir, ne iş yapıyor, serveti ne kadar 2024?

Hüseyin Yücel kimdir, ne iş yapıyor, serveti ne kadar 2024?

2024 yılında Hüseyin Yücel, Türkiye'nin önemli iş insanları arasında yer alıyor. Aslen Giresunlu olan Yücel, 11 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da doğdu.

Hüseyin Yücel'in kişisel serveti tam olarak bilinmemekle birlikte, eğitim ve spor alanlarındaki başarılı girişimleriyle öne çıkıyor. Saint Benoit Lisesi'nin ardından Fransa'da Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi'nde ekonomi ve işletme eğitimi alan Yücel, 2005 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı.

Aile şirketlerinde çeşitli görevlerde bulunan Yücel, 2011 yılında Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları'nın İcra Kurulu Başkanlığını üstlendi. Sporu eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak gören Yücel, 2017 yılında Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Basketbol Takımı'nı kurdu ve takımı Süper Lig'e çıkardı. 2022 yılında ise takımı FIBA Europe Cup şampiyonluğuna taşıdı.

Futbolla da ilgilenen Yücel, 2018-19 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve As başkanlık görevlerinde de bulundu. 2022 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olarak atandı.

İki çocuk babası olan Yücel, İngilizce ve Fransızca da biliyor.

Bakmadan Geçme