• Haberler
  • Siyaset
  • HÜDA PAR Konya yönetimi: 'İnsanlığa karşı suç işleyenler Türk Yargısı önünde hesap versin'

HÜDA PAR Konya yönetimi: 'İnsanlığa karşı suç işleyenler Türk Yargısı önünde hesap versin'

HÜDA PAR Konya İl Yönetimi, partilerinin meclise sunduğu, Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlı Kanununda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin duyurulması için Hâkimiyet Gazetesi'ne ziyarette bulundu. 

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, İl Başkanı Yardımcısı Çetin Acu ve İl Sekreteri Şükrü Yavuzkılıç, partilerinin meclise sunduğu, Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlı Kanununda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin duyurulması için Hâkimiyet Gazetesi’ne ziyarette bulundu.

HÜDA PAR’dan gelen heyeti Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Uğurlu karşıladı. Ziyarete açıklama yapan Başkan Mehmet Zülfi Tan, “Biz HÜDA PAR olarak meclise bir teklifte bulunduk.

Dedik ki; Türkiye vatandaşı olup, İsrail’e gidip savaşan ve insanlığa karşı suç işlemiş olan kişilerin Türk yargısı tarafından yargılanmasını ve suç işlemişlerse gerekli cezayı almalarını istiyoruz.” dedi. 

HÜDA PAR Konya yönetimi: 'İnsanlığa karşı suç işleyenler Türk Yargısı önünde hesap versin'

“GAZZE VE FİLİSTİN HEPİMİZİN MESELESİ”

Yasanın duyurulması ve desteklenmesi için çabaladıklarını dille getiren Tan, “Türk vatandaşı olup, dünyanın neresinde insanlığa karşı suç işlenmişse, Türk Yargısı onları yargılayabilsin. Bu insanlar, istedikleri gibi suç işlemesinler.

Bununla ilgili yasa teklifi hazırlayıp, meclise sunduk. Yasanın ön görüşmesi kabul edildi. İkinci bir görüşme yapılacak. Bu ikinci görüşmede ise yasalaşıp, yasalaşmayacağı belli olacak. Biz de dolayısıyla şehrimizde bulunan STK, İl

Barosunu ve medya kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Derdimiz ifade edip, destek istiyoruz. Gazze ve Filistin hepimizin meselesi.” ifadelerinde bulunarak sözlerini noktaladı. Geçtiğimiz günlerde basınlarda yer alan haberlere göre,

 hem Türk hem de İsrail pasaportu taşıyan 4 bin den fazla kişinin Gazze'de İsrail ordusu saflarında savaştığı iddia edilmişti. 


 

Özel Haber
Yorumlar 2
Ömer Can 23 Temmuz 2024 17:24

Hüda Parı tebrik ediyorum. Bu siyonist yamyamlarla aynı vatandaşlığı taşımak büyük utanç. Umarım biran önce vatandaşlıktan çıkarılır ve mallarına el konulur.

Ahmet Can 23 Temmuz 2024 16:32

Vijdan sahibi herkesin bunun yasalaşması için elinden geleni yapması lazım

Bakmadan Geçme