• Haberler
  • Spor
  • Hollanda-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Hollanda-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ikinci yarı final maçında Hollanda ile İngiltere karşı karşıya gelecek. Müsabakayı kazanacak takım, İspanya-Fransa eşleşmesini geçen ekiple Berlin'de şampiyonluk maçına çıkacak. Peki, Hollanda-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Hollanda-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hollanda-İngiltere Maçı Ne Zaman? Hollanda-İngiltere karşılaşması, 10 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. Bu heyecan dolu maç, TSİ 22.00'de BVB Dortmund Stadı'nda başlayacak.


Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Karşılaşma, Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Müsabakayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.


Takımların Yarı Final Yolları Hollanda, Fransa, Avusturya ve Polonya'nın da yer aldığı D Grubu'nda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayarak, en iyi grup üçüncüleri arasında son 16 turuna yükseldi. 'Portakallar', son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek çeyrek finalde Türkiye ile oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen karşılaşmayı 2-1 kazanarak yarı finale çıktı.


İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda Slovakya karşısında uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise İsviçre'yi penaltılarla geçerek yarı finale adını yazdırdı.


Hollanda Hücumda Daha Etkili Turnuvada yarı finale gelene kadar Hollanda 9 kez fileleri havalandırarak turnuvanın en golcü üçüncü takımı oldu. İngiltere ise oynadığı 5 maçta sadece 5 gol attı. Hollanda kalesinde 5 gol görürken, İngiltere yalnızca 3 gol yedi.


Rekabette 23. Maç Hollanda ile İngiltere, A milli takım seviyesinde 23. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette geride kalan 22 müsabakanın 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazandı. Dokuz mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Hollanda'nın attığı 29 gole, İngiltere 31 golle karşılık verdi.


Muhtemel İlk 11'ler Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.
İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.

Bakmadan Geçme