• Haberler
  • Güncel
  • Hazırlanan iddianame iade edildi! Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni gelişme…

Hazırlanan iddianame iade edildi! Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni gelişme…

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla cezaevinde bulundukları davada yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Hazırlanan iddianame iade edildi! Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni gelişme…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla cezaevinde bulundukları davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 75 sayfalık iddianame, davanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiği kararıyla iade edildi. Dilan Polat, Engin Polat ve yakınları da dahil olmak üzere 28 şüpheli hakkındaki soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar sonucunda başlatılmıştı.


Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulmuş, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan ön inceleme raporunda 200 milyon lira tutarında sahte fatura düzenlenerek kara para aklama işlemi yapıldığı tespit edilmişti. Bu doğrultuda, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, 27 şirkete ise kayyum atanmıştı.


Mahkeme tarafından iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderilmesi kararı, davanın daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Önümüzdeki süreçte, davanın nasıl ilerleyeceği ve şüphelilerin durumlarına ilişkin detaylı bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme