• Haberler
  • Asayiş
  • Halk otobüsü fazla yolcu alınca devrilme tehlikesi geçirdi

Halk otobüsü fazla yolcu alınca devrilme tehlikesi geçirdi

Zile Belediyesine ait halk otobüsünde kapasite aşımından dolayı devrilme tehlikesi yaşandı.

Tokat’tan Zile ilçesine gitmek üzere son seferini yapan Zile Belediyesine ait halk otobüsü, kapasitesinin üzerinde yolcu alınması üzerine devrilme tehlikesiyle karşılaştı. İddiaya göre, ilk durakta otobüse yaklaşık 100 yolcunun bindi. Bununla otobüsün tamamen dolduğu belirtildi. Şoför, fazla yolcu sebebiyle durumu yetkililere haber verdi fakat ikinci bir otobüs sağlanmadı. Otobüs, kent merkezinden ayrıldıktan sonra, ayaktaki yolcu yüzünden devrilme tehlikesi yaşadı. Şoför ise yolcuları indirmek zorunda kaldı. Üniversite kampüsü yakınında bazı yolcular indirilmesinin ardından şoför güvenlik önlemi alınması için ikinci bir aracın beklemesini talep etti.

Otobüsteki yolculardan Ahmet Zor, “Şoför ikinci araç istedi ama göndermediler. Tokat’tan çıkıp kampüs kavşağında otobüs yan yatar gibi oldu, neredeyse devrilecekti” şeklinde yaşananları anlattı.

Kanser tedavisi için Tokat’a gelen yolculardan Aysel Demiryürek de olay esnasında yaralandığını söyleyerek, "Koluma çarpıp vuruyorlardı, otobüs devrilir gibi oldu ve kolum şişti. Öğrencilere ve normal yolculara ayrı araç versinler” dedi.

Bakmadan Geçme