• Haberler
  • Türkiye
  • Hafta sonu izin günü: Berber ve kuaförlerde tartışma yaratan karar

Hafta sonu izin günü: Berber ve kuaförlerde tartışma yaratan karar

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara'daki berber ve kuaförlerin pazar günleri kapalı olması kararı sektörde geniş yankı uyandırdı. Berberler, bu kararın hem işletmeleri hem de müşterileri olumsuz etkileyeceğini belirtiyor.

Hafta sonu izin günü: Berber ve kuaförlerde tartışma yaratan karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışanların çoğunun pazar günleri izin yaptığını ve bu günü berbere gitmek için kullandığını vurgulayan sektör temsilcileri, uzun yıllardır hafta sonları çalışmanın alışılagelmiş bir durum olduğunu ifade ediyor.

Ünlü berber Şükrü Dudu, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hafta sonları baba oğul tıraşı gibi geleneğin yok olabileceğini" belirtirken, devletin kararına saygı duyduklarını ancak hafta içinde bu düzenlemenin yapılabilmesinin daha uygun olabileceğini dile getirdi.

Müşteri Yoğunluğu ve Ekonomik Etkiler

Berberler, hafta içi müşteri yoğunluğunun hafta sonundan daha az olduğunu ve cumartesi-pazar günlerinde iş hacminin arttığını vurguluyor.

Ayrıca, düğünlerin genellikle hafta sonu yapıldığını belirten Dudu, bu kararın düğün sezonunda sorunlara yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, bu düzenlemenin kayıt dışılığı artırabileceği endişeleri de dile getiriliyor.

Kayıt Dışılık ve Ekonomik Etkiler

Dudu, pandemi döneminde olduğu gibi evlerde veya merdiven altı yerlerde tıraş hizmetlerinin artabileceğini ve bu durumun ekonomiye zarar verebileceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı'nın bu düzenlemesiyle ilgili sektörün nasıl bir tepki vereceği ve ilerleyen süreçte olası değişiklikler merak konusu olarak değerlendiriliyor.

Berber ve kuaförlerin pazar günü kapalı olması kararı, sektörde çalışanlar ve müşteriler arasında tartışma yaratmış durumda. Hafta sonu iş yapma alışkanlığına sahip olan sektörün, bu düzenlemeye nasıl adapte olacağı ve gelecekteki etkileri önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
 

Bakmadan Geçme